Начало Общество 42- ма първокласници прекрачиха училищния праг в Стрелча

42- ма първокласници прекрачиха училищния праг в Стрелча

СПОДЕЛИ

В 9 часа първият училищен звънец оповести началото на новата учебна година в СОУ „Св.Св. Кирил и Методий”. Директорът Ганчо Грозев поздрави учители, ученици и родители с празничния ден.

„Тази учебна година е 69- та по ред за нашето училище. Всичко това, което виждаме днес е изграждано години. По среден успех от държавните изпити ние сме на четвърто място измежду 11 общини в областта. Пожелавам успешно дипломиране на завършващите 12- ти клас и младежко вдъхновение, високи резултати, здраве и творчески сили на всички ученици и учители”, каза директорът Ганчо Грозев.

„Добре дошли в училището. Пожелавам ви всеки един да даде максималното от себе си, за да изгради успешно бъдещето си. Надявам се, че от тук ще излязат много бъдещи специалисти. Амбицията на общинското ръководство е в училището да бъде разкрита паралелка по Археология. Вече има интерес, направени са необходимите постъпки пред министерството на образованието и науката. Надяваме се, че следващата учебна година паралелката ще бъде факт. Пожелавам здраве, дръзновение, успехи и  упоритост на ученици, учители и родители.”, подчерта кметът на община Стрелча Иван Евстатиев.

В СОУ „Св.св. Кирил и Методий” учениците през тази учебна година са 225 в дневна форма на обучение, разпределени в 11 паралелки. 10 ученици са на самостоятелна подготовка. Сформирани са 3 групи със 76 за следобедни занимания с ученици от 5- ти до 8- ми клас.

Час по- късно учебната година бе открита и в начално училище „ Паисий Хилендарски”. Директорът Иванка Петришка поздрави с първия учебен ден всички 147 деца, разпределени в 8 паралелки. 23 са децата в полудневна подготвителна група. „Децата са най- голямата ни инвестиция, най- скъпото за нас- родителите. Затова днес всички ние изживяваме с тях трепета от прекрачването на училищния праг. Кандидатствахме с проект пред Американското посолство за ремонт на физкултурния салон на училището. Очакваме одобрение. Пожелавам здраве, успехи и сбъднати мечти ”, каза кметът Иван Евстатиев. На всички 42- ма първокласници кметът Иван Евстатиев подари книжки.

Всички ремонти в учебните заведения са приключили, осигурено е и отоплението през есенно- зимния сезон.