Начало Общество Хандбалистките ни заеха второто място на юбилейния си турнир

Хандбалистките ни заеха второто място на юбилейния си турнир

СПОДЕЛИ
restorant

На 14 септември се проведе Юбилейния турнир по хандбал за жени по повод 20 години от създаването на ХК Панагюрище.На поканата се отзоваха Шампионът на България за 2013г. "Етър"-В.Търново, носителят на Купа България за 2013г -"Бъки" Габрово,"Никиспорт" Сливница.

Първият мач от турнира бе на домакините от Панагюрище срещу "Бъки" Габрово.За да подкрепят панагюрските хандбалистки за турнира специално пристигнаха от Варна – бившата националка Стоянка Келешева -Тута; и от Кипър, където играе в момента, бившата националка от девически отбор Надежда Шишкова.Тези две класни състезателки дадоха сериозно рамо на младите панагюрки, които много усърдно се готвиха за този турнир. Резултатът бе повече от показателен -Панагюрище надигра Бъки с резултат 30:17.
Във втората среща Шампионките от Търново победиха закономерно отбора на Сливница с резултат/ 35:14/.
Третата среща от турнира бе за 3-4 място между отборите на Бъки и Сливница,която завърши с победа на Бъки/ 48:25/
Последната среща бе двубоя за 1-2 място между болярките и панагюрки. В този мач нашият отбор показа равностойна игра почти до края на първото полувреме, но в крайна сметка класата на шампиона надделя и мачът завърши при резултат 34:24 за болярките.
КЛАСИРАНЕ:
1."Етър" В.Търново
2 Панагюрище
3."Бъки" Габрово
4."Никиспорт"Сливница

Бяха раздадени индивидуални награди:
-най-добър вратар – Гергана Александрова-"Етър"
-най-добър защитник – Любомира Радоева "Никиспорт
-Най-полезен състезател – Силвия Атанасова "Бъки"
-голмайстор със 17 гола – Стефка Цветанкова, Панагюрище

Мнението на треньорите от "А"група е ,че панагюрският отбор в този си състав е готов да играе успешно в "А"група, но за това трябва да изчакаме да бъде зъвършена залата и да се намери благодетел ,който да подкрепи финансово отбора.

Турнирът се проведе при отлична организация. Гости на закриването бяха г-жа Веселина Зумпалова-председател на Общинския съвет,г-жа Нора Кунчева-директор Дирекция Образование,културни и младежки дейности, г-жа Веселина Велчева -гл.редактор на в-к "Време" и член на УС на ХК Панагюрище. Те поздравиха отборите,връчиха купите и трофеите.
През обедната почивка всички отбори бяха поканени от домакините на тържествен обяд.Там панагюрският отбор духна свещичките на тортата .

За отличната организация на турнира ръководството на ХК Панагюрище благодари: на Община Панагюрище,Асоциацита на спортните клубове"Асарел-Медет","ЕН ДЖИ БИ"ЕООД с управител Николай Бунчев за оказаната помощ.