Начало Местни избори`2019 Сигнал за 4 нарушения срещу Чачов в ОИК

Сигнал за 4 нарушения срещу Чачов в ОИК

СПОДЕЛИ
кметът на Стрелча Стойно Чачов

Сигнал за 4 нарушения е подаден в Общинската избирателна комисия в Стрелча

Сигнал за 4 нарушения е подаден в Общинската избирателна комисия в Стрелча срещу досегашния кмет на града Стойно Чачов. В жалбите си Ильо Ильов, председател на Инициативен комитет, издигнал друг кандидат и председателката на Инициативния комитет, и Донка Младенова – председател на Общинската структура на БСП, посочват конкретни дати и места, където считат, че Чачов е нарушил Изборния кодекс. За два от случаите ОИК се произнася, че има нарушение.

На 27.09.2019г. в гр.Стрелча  г-н Чачов е участвал в стартирането на изпълнението на Обект „Основен ремонт и реконструкция и водопровод по бул.“Руски“ гр.Стрелча, като е открил обекта, държейки слово и бутилка „Шампанско“ в присъствието на ВРИД кмет на Община Стрелча г-жа Фингарова и публикувал във  фейсбук профила си обръщение към гражданите на гр.Стрелча, с което действие е нарушил чл.168 ал.3 от ИК, сочи се в решението на ОИК.

На 01.10.2019г. в гр.Стрелча  г-н Чачов е участвал в откриването на безплатна интернет мрежа в градския парк на гр.Стрелча, за което е наличен снимков материал във   фейсбук профила му и в страницата на групата „Стрелча“, същият не е осъществил състава на административно нарушение по ИК, тъй като е присъствал на мероприятието като гражданин на гр.Стрелча.

На 02.10.2019г. в гр.Стрелча  г-н Чачов е използвал остатъка от хранителните продукти от държавния резерв, получени заради обявеното през м. Юни 2019 г. „бедствено положение в гр. Стрелча“ за раздаване на храна по списък на хора определени без никакъв критерий. Същият не е осъществил състава на административно нарушение по ИК, тъй като след проведеното проучване ОИК Стрелча не събра доказателства за извършено нарушение.

На 03.10.2019г. в гр.Стрелча,  г-н Чачов е участвал при стартирането на изпълнението на Обект „Основен ремонт и реконструкция  на съществуваща масивна сграда-съблекалня, външни скамейки и сенна конструкция към стадион“ находящ се в УПИ III, кв.85 в гр.Стрелча, като е открил обекта държейки слово и разбил бутилка „Шампанско“ в кофата на строителна машина в присъствието на ВРИД кмет на Община Стрелча г-жа Фингарова, г-ца Станислава Станева изп.длъжността Секретар на Община Стрелча, както и пред присъстващите граждани на мероприятието, с което действие е нарушил чл.168 ал.3 от ИК .

Решението може да бъде обжалвано пред ЦИК.

Източник