Начало Култура Блестящо представяне на панагюските таланти в „Кръстопът на музите“

Блестящо представяне на панагюските таланти в „Кръстопът на музите“

СПОДЕЛИ

Гласовитите панагюрски деца се представиха блестящо в XV Международен фестивал на изкуствата „Кръстопът на музите“

Гласовитите панагюрски деца, възпитаници на музикалните педагози Нона Немигенчева и Пепа Филина, се представиха блестящо в XV Международен фестивал на изкуствата „Кръстопът на музите“, който се проведе от 18 до 20 октомври в София.
Вокалният конкурс беше в пет направления- песен от български автори и на български език; световен хит; мюзикъл или песен от филми; джаз; народно пеене.
Талантливата Надежда Ковачева получи Гран При в направлението „народно пеене“. Гласовитото панагюрско момиче развълнува публика и жури с изпълнението си на „Притури се планината“. Надежда спечели още златно отличие в направление „Българска песен“ и сребърно в „Джаз“. Заради страхотното си представяне тя получи и покана за участие в Международния конкурс в Рига, Латвия.

Гласовитата Лора Куруджиева спечели златен медал в направление „Народна песен“, сребърно отличие в „Световен хит“ и две бронзови в направленията „Джаз“ и  „Българска песен“.

Златно отличие присъди журито на Кристияна Чуклева за изпълнението ѝ на „Арлекино“. Талантливото панагюрско момиче спечели и сребърен медал в категория „Народно пеене“, както и бронзови отличия в направленията „Българска песен“ и „Песен от филм“. Освен всичко това, тя получи покана за конкурса в Рига и покана за участие в Международен конкурс в Беларус.
Стивани Джунова спечели две сребърни отличия в направленията „Джаз“ и „Българска песен“.
Със сребърно отличие си тръгна и Глория Щрангова за изпълнението си на народна песен.
Най-малкият панагюрски участник – Християн Балев, спечели златен медал в направление „Българска песен“ и бронзов в „Народно пеене“.