Начало Общество Представител на софтуерния гигант VM Ware се срещна с ученици от СУ...

Представител на софтуерния гигант VM Ware се срещна с ученици от СУ ”Нешо Бончев”

СПОДЕЛИ

Представител на софтуерния гигант VM Ware се срещна с учениците от 11. и 12. клас на СУ ”Нешо Бончев” във връзка с Националната образователна кампания „Моето първо работно място”

Кампанията за подпомагане на  кариерното развитие на учениците  и стимулирането им за  трудова и професионална реализация след завършване на  средно образование покани като лектор в СУ „Нешо Бончев” софтуерния инженер Димитър Навущанов, който е родом от Панагюрище. Той е представител на компанията VM Ware – глобален лидер в сферата на софтуерни решения за виртуализация на бизнес инфраструктурата. В  рамките на два дни се проведоха срещи разговори с  XI и XII класове с цел да се улесни преходът от училище към пазара на труда.

Основните теми бяха насочени към първите стъпки, които учениците трябва да предприемат, за да започнат работа в IT сектора. Коментираха се възможностите за развитие и кариера в тази област, кои са новите и перспективните професии. Акцентите на неговите коментари и съвети бяха:

  • Всеки ли може да стане програмист?
  • Професии за начинаещи
  • Повече от програмист
  • Непрестанно учене
  • Когато си търсите работа…..

Разговорите  завършваха с обещание за нови срещи и с пожеланието младежите първо да идентифицират кариерната си цел, да си изготвят стратегия, която да не е от сорта на „искам да взимам много пари”.  И не трябва да се забравя, че кариерното развитие е процес, продължаващ през целия живот.