Начало Общество „Златната“ Мария посети „Асарел-Медет“ след петата световна титла

„Златната“ Мария посети „Асарел-Медет“ след петата световна титла

СПОДЕЛИ
Мария Оряшкова

Изпълнителният директор инж. Делчо Николов пожела олимпийска титла

Златното момиче на панагюрския и българския спорт Мария Оряшкова посети днес „Асарел-Медет“ АД. Тя пристигна в предприятието само 6 дни след като завоюва петата си световна титла в женското самбо на първенството в южнокорейския град Чонгжу.
„Гордеем се с тебе, Мария, и винаги ще те подкрепяме. Желая ти да станеш 15 пъти световен шампион и най-важното – да вземеш олимпийската титла в Токио. Догодина те чакаме отново тук като олимпийски първенец. Можеш да разчиташ на помощта ни“, заяви изпълнителният директор на дружеството инж. Делчо Николов, който връчи на голямата спортистка парична премия.
„Благодаря за подкрепата. Това е много щастлива за мене година и се радвам, че сте винаги с мене“, заяви шампионката. Тя разказа за състезанието в далечната азиатска страна, за убийствената конкуренция в нейния спорт, но не скри, че мечтата ѝ наистина е олимпийското злато в борбата. Оряшкова сподели, че няма време за почивка, защото започва подготовката за най-високия спортен форум. По време на срещата тя бе придружена от своя старши треньор Иван Нетов – световен и европейски шампион по самбо.
Мария Оряшкова имаше възможност да се върне отново към първата си купа като световен шампион за жени, завоювана преди 11 години в Минск. Реликвата се пази в експозицията на „Асарел-Медет“ АД, след като самбистката я подари на предприятието като жест на благодарност за дългогодишната подкрепа.
„Сега е лесно на всички да се снимат с мене, но „Асарел-Медет“ и лично проф. д-р Лъчезар Цоцорков повярваха в мене още когато бях в девети клас и се колебаех дали да продължа да се занимавам със спорт“ спомни си Оряшкова.
Дружеството продължава подкрепата си и до ден днешен, като подпомага докторантурата на петкратната световна и деветкратна европейска шампионка в Националната спортна академия.