Начало Любопитно Актьорът Иван Иванов живее в собствен „Дом за отдих от култура“ в...

Актьорът Иван Иванов живее в собствен „Дом за отдих от култура“ в Оборище

50241
0
СПОДЕЛИ

Актьорът от „Всичко е любов“ Иван Иванов е намерил своето райско кътче в село Оборище, до Панагюрище. Той отказва категорично посещения на журналисти. Не че е станал надут.

Напротив, съселяните му го описват като земен човек, който разговаря с всеки от тях. Участва в раздумките по центъра, но повече като наблюдател. Слуша и записва бележки за своите книги. Съселяните признават, че понякога им отговаря, но твърде философски и често не го разбират.

Пред тях секссимволът на българското кино признава, че се чувства невероятно на село и за нищо на света не би се върнал в големия град. „Жив съм и това е чудо“, обича да им казва той.

В знак на благодарност за излекувания рак той дарява на местната църква уникален дървен кръст.

Разбира се, Иван живее със съпругата си Петя Силянова, известна актриса, която през последните години се занимава предимно с дублажи. Тя отскача по работа до София или Пловдив за разлика от мистър Всичко е любов, който разчита само на пенсия. Парите били мизерни.

Вдигнали пенсията му със съдействието на Христо Стоичков 

един от най-горещите почитатели на звездата на българското кино.

Иван преборва рак на устната кухина. Гласът му е доста променен на последната му публична изява – наградите „Аскеер“ преди вече три години. Но той не говори по темата.

В Оборище вече не идват шумни компании актьори, а само синовете му от двата брака. Като младеж красавецът се жени за медицинска сестра, ала след година следва развод. И идва ред на любовта с Петя.

Иван говори понякога по телефона със стари колеги. Признава, че още чувства особено близка любимата си екранна партньорка Ваня Цветкова. И с радост ще я приеме на гости в къщата си, на която е окачена табела „Дом за отдих от култура“.

Източник: Марица