Начало Спорт Анелия Карова записа загуба в първата си квалификационна среща на ASAREL Bulgaria...

Анелия Карова записа загуба в първата си квалификационна среща на ASAREL Bulgaria Open

44
0
СПОДЕЛИ

Мария МАСЛЕВА

ASAREL Bulgaria Open

Анелия Карова записа загуба в първата си квалификационна среща  от Международния открит шампионат по тенис на маса „GAC Group 2015 ITTF World Tour ASAREL Bulgaria Open“. Панагюрската тенисистка премери сили с японката Моризоно Масаки и загуби с 4:0 (11-3, 11-2, 11-3, 11-6).

Утре Карова ще играе втората си квалификационна среща срещу беларуската състезателка Катсиаряна Баравок. Началото на двубоя ще е в 14:10, на маса 3.

Останалите българки в състезанието също нямаха късмет през днешния ден.  Мария Йовкова претърпя две загуби от корейката Байолнъм Ким и от туркинята Мерве Менге, съответно с 2-4 и 0-4. Със загуби приключиха и двете срещи на Мария Цанева, в първата тя отстъпи на туркинята Сибел Рейзи с 0-4, а във втората загуби с 1-4 от унгарката Йоанна Хепке. Българката Михаела Димова се изправи днес в квалификационен мач срещу Сара Рамирез от Испания, но й отстъпи с 1-4. Елица Замфирова загуби от Нанфана Комлонг от Тайланд с 0-4, а Красимира Йовкова отстъпи на японката Харука Сакай с 0-4.

 

При мъжете четирима от българските състезатели взели участие в днешните квалификации записаха победи. Българинът Филип Флориц победи Армин Аликак от Босна и Херцеговина с 4-1. Оспорван бе двубоят между българите Давид Костадинов и Стефан Лавчиев, който завърши с 4-3 за Костадинов. Втората изцяло българска среща, тази между Петър Габровски и Кирил Попов завърши с 4-1 в полза на Габровски. Служебна победа записа Денис Бекир срещу ирландеца Нима Аламиан, а служебна загуба записа Станислав Голованов срещу Ибрахим Камара от Сиера Леон. Останалите българи в днешните квалификации Петър Закхариков, Станислав Иванов и Владимир Петков записаха загуби съответно срещу Каспер Стернберг,Дания (0-4), Хампус Содерлунд, Швеция (0-4) и Антони Тран, Швеция (1-4).

В групата на девойките до 21 години, българките нямаха голям късмет и само  едно от седемте български момичета  успя да достигне до победа и това е Красимира Йовкова. Тя победи сънародничката си Моника Цанева с 3-0, но претърпя загуба от унгарката Йоанна Хепке с 0-3. Мария Йовкова загуби от пуерториканката Адриана Диаз с 1-3. Американката Прачи Джха надви българката Михаела Димова с 3-0. Зарена Коева загуби квалификацията срещу Алина Никитчанка от Беларус с резултат 0-3. Българската състезателка Есин Саид отстъпи с 0-3 на Дариа Триголос от Беларус. Загуба записа и българката Теодора Петкова от състезателката от Босна и Херцеговина Емина Хадзиахмедович.

При младежите до 21 години българинът Давид Костадинов победи сънародника си Даниел Станчев с 3-0, но загуби от състезателя на Беларус Глеб Шамрук с 1-3. Костадин Вътов надви над Даниел Давидков с 3-0, но отстъпи на   австралиеца Давид Сердароглу с 3-0. Българският състезател Денис Бекир записа победа срещу сънародника си Атанас Иванов с 3-0, но загуби от румънеца Алин Спелбус с резултата 0-3. Стефан Тодоров надви с 3-0 над Александър Гълъбов, но отстъпи на румънеца Александру Маноле с 0-3. Петър Закхариев записа загуба срещу тайландеца Супанут Уисутмайтангкуун с 0-3 и победи сънародника си Искрен Лазаров с 3-0.

Участниците в квалификационните мачове се борят за място за влизане в основната схема на турнира. Мачовете  се провеждат всеки ден от 10:00 до 20:00 часа. Финалите при младежи и девойките до 21 години и двойките при мъжете и жените, както и награждаването на тези категории, ще се проведат на 22 август, събота. На 23-и август, неделя, ще бъдат изиграни финалите при мъжете и жените и награждаването на шампионите в тези категории