Начало Спорт Стартира международният шампионат по тенис на маса ASAREL Bulgaria Open

Стартира международният шампионат по тенис на маса ASAREL Bulgaria Open

112
0
СПОДЕЛИ

Мария МАСЛЕВА

ASAREL Bulgaria Open

Днес  в зала „Арена Асарел“ в Панагюрище стартират квалификациите на Международния открит шампионат по тенис на маса „GAC Group 2015 ITTF World Tour ASAREL Bulgaria Open”.

В състезанието ще вземат участие общо 95 спортисти от 24 държави, от които 21 младежи и 24 девойки до 21 години, 44 мъже и 41 жени. В топ 50 на световната ранглиста по тенис на маса са 16 от тях, а други 19 се нареждат в топ 100 на ранглистата.

България ще се представи с 20 мъже и 9 жени, като сред тях се открояват имената на Станислав Голованов, Петьо Кръстев, Петко Габровски, Теодор Александров, Денислав Коджабашев, Анелия Карова, Мария и Красимира Йовкови и др.

Спортната надпревара ще продължи до 23-и август, неделя, когато ще бъдат изиграни финалите при мъжете и жените и награждаването на шампионите в тези категории. Финалите при младежи и девойките до 21 години и двойките при мъжете и жените, както и награждаването на тези категории, ще се проведат на 22 август, събота.

Мачовете ще се провеждат всеки ден от 10:00 до 20:00 часа.

Първата квалификационна среща за днес бе с българско участие и започна в 10.00 часа. В нея сили премериха Мария Йовкова от България и Адриана Диаз от  Пуерто Рико.

Днес публиката в „Арена Асарел“ ще може да проследи общо 58 срещи на 8 маси. Сред тях са мачовете между Денис Бекир, България –  Алин Спелбус, Румъния; Моризоно Масаки, Япония, – Анелия Карова, България; Станислав Голованов, България – Ибрахим Камара, Сиера Леоне; Петко Габровски, България – Кирил Попов, България и др.

Главен съдия на турнира е Мария Ципу, Гърция, а управител – Вики Елефтериаде, Кипър. От българска страна заместник главен съдия е Иванчо Костадинов, а Цветозар Христов е директор на състезанието.

Участниците в квалификационните мачове ще се борят за място за влизане в основната схема на турнира.