Начало Любопитно Антон Радичев стана на 69 години (ВИДЕО)

Антон Радичев стана на 69 години (ВИДЕО)

СПОДЕЛИ

AntonRadichevLSCP

Днес един от най-любимите български актьори, Антон Радичев, празнува своя 69-ти рожден ден. Вече години наред той прави така, че усмивката да не слиза от лицата ни.

През 2015-та година Радичев отбеляза и 40 години на сцената на Народния театър.

Много са ролите на Антон Радичев на сцената на Народния театър и всички са запомнящи се с ярката си театралност, като Фигаро в „Сватбата на Фигаро“ от П. Бомарше, Епиходов във „Вишнева градина“ от А. П. Чехов, Наг в „Краят на играта“ от С. Бекет, Гастоне в „Призраци в Неапол“ от Едуардо де Филипо или с майсторското съчетаване на комично и абсурдно, на смешно и весело, примесено с капка тъга, като Пържени яйца в „Женитба“ от Н. Гогол, шериф Томас в „Човекът, който прави дъжд“ от Н. Р. Неш, Корбачо във „Волпоне“ от Б. Джонсън, Мъжа в „Рейс“ от Станислав Стратиев.

Антон Радичев има над 25 игрални филма в творческата си биография. И до сега любими за зрителите остават героите му от „Оркестър без име“ (1982), „Хотел Централ“ (1983), „Маневри на петия етаж“ (1985), „Пантуди“ (1993), „Испанска муха“ (1998),. а също така и ролите му в телевизионни сериали като „Патриархат“ (2005), „Живот на колелета“ (1992), „Време за път“ (1987).
Антон Радичев е част от легендарното телевизионно шоу „Клуб НЛО“.