Начало Общество Априлци стават „Посланици на здравето”

Априлци стават „Посланици на здравето”

СПОДЕЛИ

Проектът на априлци от Национален ученически конкурс „Посланици на здравето” е номиниран за участие във втората фаза – реализиране, съобщиха от училището.

Проектът е дело на учениците от VІ А клас и техния класен ръководител и учител по човекът и природата г-жа Недка Христоскова.

Националният ученически конкурс Посланици на здравето се организира от Министерството на здравеопазването, в партньорство с Министерството на образованието и науката, Министерството на културата, Министерството на младежта и спорта, Министерство на околната среда и водите и Представителството на Европейската комисия в България и се провежда в рамките на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2014-2020 г.

Интересни, полезни и разнообразни дейности са планирали шестокласници в проекта си „Учим се да учим и живеем здравословно”, който е подготвен по втората подтема на конкурса „Храни се здравословно и спортувай редовно”.

Втората фаза на конкурса е от 25 декември 2017 г. до 10 май 2018 г., когато проектите ще бъдат реализирани и отчетени.
Експертна комисия ще оцени проектите след приключване на дейностите, а официалното награждаване на крайните победители ще бъде през юни в сградата на Министерство на здравеопазването.