Начало Бизнес „АСАРЕЛ-МЕДЕТ“АД ПОЛУЧИ ЧЕТИРИ БРАНШОВИ НАГРАДИ

„АСАРЕЛ-МЕДЕТ“АД ПОЛУЧИ ЧЕТИРИ БРАНШОВИ НАГРАДИ

СПОДЕЛИ

„Асарел-Медет“АД получи отличието за най-добри производствени резултати при големите компании, както и специалните награди
„Грижа за природата“, „Безопасност и здраве при работа“
и „Социална отговорност“

DSC_0585-1Четири награди получи „Асарел-Медет“ АД от Българска минно-геоложка камара по време на националното честване на Деня на миньора и 25-годишнината на браншовата организация на 18 август в София. При големите предприятия „Асарел-Медет“АД получи отличието за най-добри производствени резултати през 2015 г. За трета поредна година компанията бе отличена със специалните награди „Безопасност и здраве при работа“ и „Грижа за природата“, а за безпрецедентен пети път, след гласуване на журналисти, бе удостоена и с приза „Социална отговорност“ заради изграждането на МБАЛ „Уни Хоспитал“.
Отличията бяха връчени на изпълнителния директор инж. Делчо Николов от министъра на енергетиката Теменужка Петкова, социалния министър Зорница Русинова и зам.-министъра на околната среда и водите Бойко Малинов. Награди „Безопасност и здраве при работа“ получиха също „Орика Мед“ и „Асарел-Ремонт“ООД, а „Орика Мед“ бе отличено и за най-добри производствени резултати при средните предприятия.
Националното честване на Деня на миньора по традиция се организира от Българска минно-геоложка камара с участието на Научно-техническия съюз по минно дело, геология и металургия и на миньорските синдикати към КНСБ и КТ „Подкрепа“. Тази година Минната камара чества и 25-годишния юбилей от своето създаване през 1991 г., когато сред инициаторите и учредителите на браншовата организация е ръководството на „Асарел-Медет“.
„През изминалите 25 години имах високата чест и голямата отговорност да бъда председател на Българска минно-геоложка камара и по повод празника преди всичко благодаря на колегите от минерално-суровинната индустрия за гласуваното доверие и за реализираните общи проекти, с които отстояваме и ще продължим да отстояваме нашия девиз „Силни заедно“. Това подчерта в своя юбилеен доклад проф. д-р Лъчезар Цоцорков, който е председател на Минната камара от нейното основаване и е председател на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“.
„Равносметката ни показва, че от онези първи години досега винаги сме инициирали внедряването на международните стандарти и европейските добри практики в нашия бранш и сме съдействали на институциите със своя опит и експертиза за усъвършенстване на нормативната уредба в тази посока“, посочи още той.
„През 2016 г. голямото семейство на БМГК вече наброява 116 членове, които осигуряват повече от 90% от производството на отрасъла на база приходи и представляват всичките 8 подотрасъла на бранша. Но за мен най-големият ни успех е, че бяхме и продължаваме да сме единни. В това е нашата сила. Обективните и субективни трудности, които преодоляхме, не ни позволиха да забравим кои сме и откъде сме тръгнали. Напротив, станахме по-силни и по-единни!“, обобщи председателят на Минната камара по случай четвъртвековния юбилей.
Той направи обстоен анализ за развитието на бранша през 2015 г., като подчерта, че спрямо 2014 г. общият добив на полезни изкопаеми у нас се е повишил с 12%, като при добива на метални полезни изкопаеми ръстът е 4%. Общата стойност на произведената продукция на промишлените предприятия от отрасъла обаче намалява в сравнение с предходната година заради спада на цените на металите на международните пазари. В този отрасъл производителността на труда е най-близка до тази в Европейския съюз, като е над 2,5 пъти по-висока от средната за другите индустриални отрасли в страната, подчертаха още от Българска минно-геоложка камара.

DSC_0288

2 КОМЕНТАРА

  1. Отново се обръщам към екипа на PIA, за кого е нужно да ограничавате достъпа на коментар по дадена тема, особено когато същата засяга жизнено важен проблем?. Кому е необходимо да се ограничава такъв коментар?
    /б.а.: Позицията относно не публикуването на коментар по дадена тема говори за – Кой на кого служи!. Т.е. кой плаща относно издръжката (подхвърля „хляба“ на поддържащите „информационният“ сайт). Ако има нещо невярно в това твърдение, опровергайте го!/




    0



    0
  2. ОТНОСНО:„АСАРЕЛ-МЕДЕТ“АД ПОЛУЧИ ЧЕТИРИ БРАНШОВИ НАГРАДИ
    Бих започнал коментарът си с – „О, неразумни юроде, поради что се срамиш да се наречеш болгарин….“ като вместо болгарин бих поставил – „свободен гражданин“.
    Човекът, е част от природата. Екологията се характеризира с определението – жизнен фактор. Жизненият фактор се измерва със състоянието на: водата; почвата; лесистостта; климата; шума; лъчистата енергия.
    Рудодобивната промишленост, е най-големият враг на природата, т.е. на Човека. Вижте, от къде ни доставят „питейната“ вода, какво е състоянието на околната гора (при откритият способ на извличане на подземни богатства, масово се изсичат огромни количества гори. Покажете някъде да е възстановена поне едно живо дърво). При наличието на шум какво е състоянието на популациите в региона? Какво е състоянието на горските билки и плодове в този регион?
    При наличие на замърсени реки и острото противопоставяне на организираната стопанска дейност в гората на територията на общината, как да се развива земеделието, животновъдството, туризма(опознавателен; исторически; културен, релаксационен).
    На този фон как следва да се приемат награди като:
    „Грижа за природата“, „Безопасност и здраве при работа“
    и „Социална отговорност“ ?
    Оставям отговора без коментар.
    Главните виновници лежат на определението – ако не сме ние, ще бъдат други?!
    Такава, за жалост ни е държавата, но нали тази държава сме и самите ние!




    0



    0