Начало Спорт Ясни са полуфиналистите в първенството по мини футбол

Ясни са полуфиналистите в първенството по мини футбол

52
0
СПОДЕЛИ

Мария МАСЛЕВА

mini-futbol

Днес на помощните игрища, намиращи се до спортна зала „Орчо Войвода“, се изиграха последните мачове от предварителните групи на първенство по мини-футбол, посветено на деня на миньора, които определиха отборите на „Асарел-Медет”, „Кобрите”, „Детони” и „Космос” да мерят сили на полуфиналите.

До този резултат се стигна след проведените през последните дни общо 6 мача.

В днешния III-ти кръг първи едни срещу други се изправиха отборите на Поибрене и “Кобрите”. Мачът започна равностойно за двата отбора. След което „Кобрите“ набраха голова преднина. При 1:3 подведени от преднината си, играчите на „Кобрите“ допуснаха противникът им да изравни резултата и дори за кратко да обърне резултата до 4:3. „Кобрите“ се концентрираха навреме и отново си върнаха преднината. Срещата завърши при резултат 4:5 в тяхна полза, което им осигури участие в полуфиналите.

Последва срещата между „Барикади“ (Стрелча) и „Космос“. Мачът започна силно за „Космос“ и те поведоха с 2:0. Стрелчани успяха да изравнят, но не и да обърнат резултата, както направиха в първия си мач срещу „Детони“. Играчите на „Космос“ направиха серия от отлични попадения в срелчанската врата и си осигуриха участие в полуфиналите с победа от 2:7.

Голмайсторите за отбора на "Космос'
Голмайсторите за отбора на „Космос’

Утре ще се проведат полуфиналните срещи на първенството. От 16.00 ч. сили ще премерят „Детони“ и “Кобрите”, а от 17.00 ч. ще играят “Асарел-Медет” и “Космос”.