Начало Общество „Асарел-Медет“АД представи стажантската си програма на форум в МГУ „Св. Иван Рилски“

„Асарел-Медет“АД представи стажантската си програма на форум в МГУ „Св. Иван Рилски“

СПОДЕЛИ

Възможностите за летен стаж и професионална реализация в „Асарел-Медет“АД бяха представени по време на Деня на кариерата, който се проведе на 29 март в Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“ – София. Организатор на събитието бе Кариерният център на висшето учебно заведение, като във форума се включиха 17 водещи компании от минно-добивната индустрия, металургията и енергетиката.

Ана Финджикова, директор „Човешки ресурси“ в „Асарел-Медет“АД, посочи, че лятната стажантска програма на компанията ще стартира за 15-а поредна година през месец юли и този път ще се проведе под наслов „Мечтай, вярвай, опитай!“. За своя летен платен стаж могат да кандидатстват студенти от български и чуждестранни университети, които изучават минно-геоложки науки, електрообзавеждане, минна механизация, автоматизация на производството, компютърни технологии, финанси и счетоводство или други бакалавърски и магистърски програми, приложими в компанията.

Пред пълната със студенти аула „Максима“ Ана Финджикова изтъкна още, че в компанията работят близо 200 възпитаници на Минно-геоложкия университет и това висше училище дава пример за успешно сътрудничество с бизнеса.

Сред присъстващите на форума студенти бе и първият носител на стипендията на името на проф. д-р Лъчезар Цоцорков – Димитър Кайков, който бе награден през 2017 година по време на националното честване на Деня на миньора. Стипендията ще се връчва всяка година от фондация „Асарел“ на най-изявения студент от Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“.

След края на презентацията, десетки студенти посетиха щанда на „Асарел-Медет“АД, където получиха подробна информация за стажантската програма през 2018 година.