Начало Спорт „Асарел – Медет” АД с второ място за купата на КНСБ

„Асарел – Медет” АД с второ място за купата на КНСБ

СПОДЕЛИ

Спортистите на „Асарел-Медет” АД завоюваха второто място в генералното класиране за купата на КНСБ по време на XIV издание на Международния работнически спортен фестивал, който се проведе в курортния комплекс „Свети свети Константин и Елена” от 7 до 11 юни. Това класиране отчита класирането на българските представители, като асарелци допусна пред себе си единствено отборът на „Марица Изток” ЕАД.

Асарелци бяха абсолютни доминанти в тениса на маса. При мъжете те завоюваха отборната победа и окупираха челната тройка в индивидуалното подреждане. Дамите също са на върха като в добавка спечелиха и първите две места в личното първенство.

Отборът по минифутбол спечели първото място в групата си, но остана пети в крайното подреждане. Женският отбор по шахмат се класира шести, а бриджьорити финишираха на пето място.

В плажната борба жените са с две първи места – в категориите до и над 60 кг., а мъжете заеха четвъртото място в отборното класиране. В екзотичния спорт „петанк” мъжкият отбор е първенец, а дамите завършиха трети. Асарелските отбори спечелиха първите три места на спортна табла.

Наградите в отборното класиране бяха връчени на специална церемония от вицепрезидента на КНСБ Пламен Нанков.
Фестивалът беше организиран от Българска работническа федерация „Спорт и здраве“ с подкрепата на Министерство на младежта и спорта, Конфедерация на независимите синдикати в България и частни компании.

Тази година във фестивала взеха участие над 1200 спортисти от 15 страни на 3 континента Със свои отбори участваха Русия, Мексико, Китай, Литва, Полша, Украйна, Израел, Туркменистан, Македония, Румъния, Унгария, Казахстан и България. Те мериха сили в 15 спортни дисциплини – мини футбол, плажен волейбол, боулинг, тенис, тенис на маса, шахмат, бридж, стрийтбол, дартс, плуване, теглене на въже, петанк, плажна борба спортна табла и вдигане на пудовка.