Начало Развлечение „Пътуващото лятно кино с БНТ“ с безплатни прожекции в Бъта и Панагюрище

„Пътуващото лятно кино с БНТ“ с безплатни прожекции в Бъта и Панагюрище

СПОДЕЛИ

Новият сезон на „Пътуващото лятно кино с БНТ“ започва на 26 юни от 21.00 ч. на Лятната естрада в Борисовата градина в София.

Началото на тазгодишното издание на националната кампания за възстановяване на летните кина в България ще бъде поставено с прожекцията на филма „Пеещите обувки“, съобщават от телевизията.

Режисьорът на лентата Радослав Спасов получи специалната награда на журито на Московския кинофестивал в края на юни миналата година. Екранната история пресъздава избрани мигове от творческата и личната история на певицата Леа Иванова и композитора Еди Казасян.

За шеста поредна година кампанията „Пътуващо лятно кино“ ще срещне зрителите в 24 населени места с най-нашумелите съвременни български филми.

През юли пътуващото кино на БНТ ще представи безплатни прожекции в селата Пасарел, Калище /община Ковечевци/, Бъта /община Панагюрище/, Орешак /Троянско/.

Срещи с новото българско кино очакват също жителите и гостите на Петрич, Панагюрище, Пирдоп, Тетевен, Елена, Килифарево, Полски Тръмбеш, Попово, Шумен, Каспичан, Долни Чифлик, Камено, Поморие, Тополовград, Любимец, Елин Пелин, Враца, Варна и Созопол.