Начало Бизнес „Асарел-Медет“ АД се включва в осмото издание на „Базар на професиите“

„Асарел-Медет“ АД се включва в осмото издание на „Базар на професиите“

СПОДЕЛИ
„Асарел-Медет“АД ще се включи в осмото издание на „Базар на професиите“, което ще се проведе на 26 и 27 ноември.
За втора поредна година емблематичното събитие за кариерно ориентиране, организирано от Българска мрежа на глобалния договор на ООН, ще се проведе онлайн
– на територията, в която младежите се чувстват най-комфортно.

15 са компаниите, които приеха предизвикателството да представят увлекателно ключови за тях и бъдещето професии.
Събитието ще затвърди позицията си на най-голямото изложение за кариерно ориентиране и ще даде възможност на деца и младежи между 10 и 18 години, техните родители и учители от цялата страна да се запознаят с широка палитра от професии и перспективи за реализация.
„Базар на професиите“ ще включва срещи с експерти, гостуващи в студио, калейдоскоп от видео разходки в компаниите участници и дискусионни панели за бъдещето на професиите с участието на утвърдени специалисти. Интервютата и дискусиите ще бъдат водени от младите журналисти от TeenStation.

„Асарел-Медет“ АД ще представи професиите на минния спасител и разработчик на видео игри
 Никола Георгиев от българското дигитално студио за интерактивно съдържание КVABA Interactive, ще разкаже на живо в ТехноМеджикЛенд, които са домакини на Базара, как се създава една толкова популярна видео игра като Space Patrol. Тя е първата мобилна игра за развиване на меките умения на учениците, създадена изцяло в България, с подкрепата на фондация „Лъчезар Цоцорков“.
Защо минните спасители са хора с големи сърца, децата ще разберат от виртуален видео разказ на инж. Красимир Кръстев и колегите му от аварийно-спасителна служба „Асарел“ Атанас Кунтов и Нато Пашов.

За първи път в рамките на събитието ще се проведе и разговор за предприемачеството. В панелната дискусия „Бъдещето принадлежи на предприемчивите“ Огнян Траянов, председател на Българската мрежа ще представи какво е да си предприемач. Заедно с други успешни професионалисти ще разкрият има ли формула успеха, съществува ли серийното предприемачество и какви са задължителните и минимални условия, за да поемеш по пътя на това предизвикателство.
Тази година в „Базар на професиите” участват компаниите Асарел-Медет, ДЗИ, Инвестор Медия Груп, Лидл, Кауфланд, Минно-геоложки университет, ОББ, Овергаз, Пощенска банка, Солвей Соди АД, Софийски Университет, ТЕЦ КонтурГлобал Марица Изток 3, ТехноЛогика, Транспрес, Фесто производство.

Цялата програма по дни, часове и формати можете да намерите на сайта на Българската мрежа https://www.unglobalcompact.bg а Базара можете да следите в профила на Мрежата във фейсбук – https://m.facebook.com/unglobalcompactbg