Начало Бизнес „Асарел-Медет“ представи значимите си социални проекти на престижен форум

„Асарел-Медет“ представи значимите си социални проекти на престижен форум

СПОДЕЛИ

Какви са предизвикателствата пред бизнеса по пътя към устойчивото му развитие? Какви принципи следват успешните компании и кои са добрите практики? Каква е ролята на държавата и браншовите организации при изграждането на социално-отговорните политики? Това бяха част от въпросите, на които бе потърсен отговор от предприемачи, експерти, университетски преподаватели и медии по време на форума „My Success Корпоративна социална отговорност: устойчиво развитие на българския бизнес“, проведен вчера в столичния бизнес център „Интерпред“.
Своята рецепта за отговорна политика даде изпълнителният директор на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН Огнян Траянов, който обобщи пред присъстващите: „Нужно е не само да работиш, а да създаваш блага заедно със своите съмишленици, а тези блага да направят обществото и света по-добри.“
Как значимите социални проекти на „Асарел-Медет“ АД генерират развитие разказа в своята презентация ИД директор „Човешки ресурси“ Нели Поптолева. Тя подчерта, че смислените цели и проекти имат шанса да консолидират бизнеса в региона и в същото време доказват жизнеността на модела „публично-частно партньорство“.
Своите виждания по темата и добри практики от фирмите си споделиха мениджъри на други водещи компании като „Златна Панега – Цимент“, „Загорка“, „Тукай“, „Билла България“ и др.