Начало Здраве Пациентка на „Уни Хоспитал“: Боря се да съм здрава, за да мога...

Пациентка на „Уни Хоспитал“: Боря се да съм здрава, за да мога да обичам децата си

СПОДЕЛИ

Илинка е на 66 години и от няколко месеца активно се лекува в отделението по лъчелечение на МБАЛ „Уни Хоспитал“. Въпреки че е от София и има достатъчно близки лекари, които да ѝ окажат съдействие, тя избира да проведе лечението си в болницата в Панагюрище – за да се справи сама, както споделя. Не съжалявам за избора си, всички в отделението по лъчелечение са изключително търпеливи и внимателни не само към мен, а към всички ни като пациенти. Лекари, сестри, санитари, толкова са сърдечни – не очаквах, признава жената.

Преди години отново чува диагнозата рак, но не се предава и продължава живота си с пълни сили. Тогава се преборих, сега продължавам да се боря, защото искам да мога да си обичам децата. Те имат нужда от мен, и аз от тях, обяснява Илинка. Надява се, че думите профилактика и превенция, ще се изпълнят със смисъл и все повече хора ще обръщат внимание на здравето си, защото то е неоценимо.

Д-р Захари Захариев, началник на отделението по лъчелечение в „Уни Хоспитал“, сподели че лекуването на пациенти като Илинка носи голямо удовлетворение, тъй като с положителната си нагласа тя помага не само на себе си, но и на тези около нея.