Начало Общество „Асарел-Медет” с отличие „Общински дарител” за 2012 година

„Асарел-Медет” с отличие „Общински дарител” за 2012 година

СПОДЕЛИ

Дружеството бе отличено и в конкурса „Общините за развитието на туризма”

Асарел-Медет” АД и неговият изпълнителен директор д-р инж. Лъчезар Цоцорков получиха престижно признание за социално отговорната си политика и мащабна дарителска дейност през изминаващата година. Отличието „Общински дарител” бе присъдено на дружеството и неговия ръководител от Управителния съвет на Националното сдружение на общините в България на базата на постъпилите   номинации от общините Панагюрище и Стрелча. Наградата бе обявена официално на 16 октомври по време на Осмата годишна среща на местните власти, проведена в Пловдив.  При определянето на победителя Управителният съвет се е ръководил основно от два критерия –  размер и значимост на даренията, информираха от Сдружението.

В почетната грамота е вписана и сумата, която „Асарел-Медет” АД и д-р инж. Лъчезар Цоцорков са дарили на двете общини – общо 6 582 450 лева. Основната част от средствата са за финансирането на откритата на 16 април 2012 година зала трезор за експониране и съхраняване на оригинала на Панагюрското златно съкровище и за изработването на неговото златно копие. В тази сума се включва още корпоративната и лична подкрепа на значими общински проекти в сферата на благоустрояването, образованието, социалната политика, културата и спорта в двете средногорски общини.

Това е признание за дългогодишната, последователна и мащабна подкрепа, която „Асарел-Медет” АД и неговите акционери са оказвали на родния край. Не веднъж съм подчертавал, че устойчивото развитие на региона е корпоративен приоритет, както и моя лична кауза, заяви д-р инж. Цоцорков след обявяването на наградата.

Други две награди бяха присъдени на дружеството на 27 септември, когато се отбелязва Световният ден на туризма. На церемония в Пловдив бяха отчетени резултатите от Националния преглед-конкурс „Общините за развитието на туризма”, организиран от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. След номинация от община Панагюрище, „Асарел-Медет” АД спечели приз в две категории – „Инвеститор” и „Дарител” за своя принос в развитието на туризма.

Първата награда е за направената инвестиция за реконструкцията на СПА хотел „Каменград”, изграждането на първия в общината 25-метров закрит плувен басейн, конферентен комплекс и модерен СПА център. Реконструираният хотелски комплекс „Каменград” бе открит на 2 април и създава условия за разнообразяване и предлагане на качествено нови туристически услуги в общината. Наградата „Дарител” е за финансирането на проекта „Панагюрско златно съкровище”.