Начало Бизнес „Асарел-Медет“ се сдоби с 11 мениджъри за един ден

„Асарел-Медет“ се сдоби с 11 мениджъри за един ден

СПОДЕЛИ

На 7 ноември единадесет възпитаници на Професионалната гимназия се превъплатиха в ролите на началник цехове, директори и ръководители на различни производствени и административни отдели в дружеството. Учениците бяха част от инициативата „Мениджър за един ден“, която е сред най-значимите проекти на Junior Achievement Bulgaria.


Младите мениджъри бяха посрещнати от и.д. директор „Човешки ресурси“ Нели Мърхова, пред която споделиха какво ги е мотивирало, за да кандидатстват за съответните позиции, в които бяха разпределени.

Много непринудена бе реакцията на един от учениците, който възкликна „Много исках да видя белазите!“. След краткото опознаване всички разгледаха фирмените експозиции на дружеството, където разгледаха машините ветерани на предприятието и се запознаха с експонати, фотоси, документи и награди, намерили място във фирмената сбирка.


Един от най-вълнуващите моменти за учениците, преди да се отправят към своите работни места, бе „погледът от високо“ към рудника от диспечерския пулт. Началникът на рудника инж. Иван Андреев ги запозна с технологичния процес и производствената дейност на предприятието, а всички с интерес следяха разказа на диспечера Иван Раленеков и наблюдаваха дигиталната система, с която се управлява целият транспортен процес.

Никой от учениците не пропусна възможността да проследи огромните машини, които от високо изглеждаха като съвсем дребни.