Начало Спорт Асоциацията на спортните клубове награди най-изявените спортисти, треньори и клубове

Асоциацията на спортните клубове награди най-изявените спортисти, треньори и клубове

СПОДЕЛИ

На 15 януари, в зала "Асарел" на хотел "Каменград" Асоциацията на спортните клубове в община Панагюрище организира церемония,  на която бе наградена топ – спортната десетка, подредена от членовете на организацията. Тържествената вечер бе открита от председателя  на Асоциацията Иван Нетов, а сред гостите бяха кметът Никола Белишки, заместниците му Галина Матанова и Георги Павлов, председателят на Общинския съвет Веселина Зумпалова-Ралчева и изпълнителният директор на "Асарел-Медет" АД Лъчезар Цоцорков. Церемонията започна с върчавенто на грамоти и купи на треньори и спортисти-ветерани, награди за цялостен принос към развитието на спорта. За млад и перспективен треньор бе отличена наставничката на ХК"Панагюрище" Любка Карагьозова, която излезе да вземе наградата си заедно със част от своите момичета. Автомобилният състезател Любен Каменов получи наградата "Любимец на публиката", за цялостен принос към развитието на спорта бе отличен треньорът на КЛА"Б.Мулешков" Дончо Калпаков. Награда получи  Георги Шишков, който завоюва вицешампионска  титла на провелото се през октомври м.г. световно първенство за ветерани в Казабланка.

На финала, своите купи получиха и десетте най-изявени, според Асоциацията, спортисти. Като Спортист номер едно стана Илия Царски. Ето какво каза той:

 

 

Второто място бе отредено на шампионът по самбо Иван Хърков, третото – за Нелина Петришка от СКТ"Панагюрище", чтвърта е Йорданка Тодорова от ХК"Панагюрище", пети е лекоатлетът Кирил Загорск, шести Петко Димитров  от таекуон-до клуб "Один – Оптикс", седми самбистът Теодор Каловски, осми и девети са лекоатлетите Николай Цветанков и Божидар Диков,десети е таекуондистът Стайко Танковски.

Церемонията завърши с коктейл в ресторанта на "Каменград".

 

4 КОМЕНТАРА

  1. Аз само едно не разбрах – след като Царски има вече 491 купи – защо се натискаше толкова да го правят спортист на Асоциацията и спретна такива интриги в обществеността заедно с Нетов?? Не е ли по благородно и за пример в обществото да е даде/преодстъпи на някой млад талант? Например на Иван Хърков или Нелина Петришка?
    А може би награждавайки се помежду си „управниците“ в Асоциацията дават пример за подръжание? ;-))




    0



    0