Начало Бизнес Бъдещи предприемачи взеха първия си урок по програмата BASE

Бъдещи предприемачи взеха първия си урок по програмата BASE

СПОДЕЛИ

Програмата „Бизнес академия за стартиращи предприемачи” /BASE/ бе открита официално на 25 август в заседателната зала на Общински съвет – Панагюрище. Курсът се провежда за трета поредна година в града ни от Индустриален клъстер „Средногорие мед“, с подкрепата на „Асарел-Медет“, Община Панагюрище и фондация „Америка за България“.

Директор „Човешки ресурси“ на „Асарел-Медет“ Бисерка Янева приветства новите участници в проекта: „На всички Вас, които носите предприемаческата искра в себе си, искам да пожелая едно много успешно, забавно и интересно обучение… Ние вярваме във Вас, затова и за трети пореден път дружеството ни осигурява наградите, с които ще бъдат отличени най-добрите проекти!“ – сподели тя и благодари на всички партньори за осъществяването на тази идея.

Заместник-кметът на Община Панагюрище Галина Матанова поздрави с „добре дошли“ участниците в проекта. Тя сподели, че част от излъчените първенци в първите два курса на проекта BASE вече са партньори на Общината и подчерта, че „Асарел-Медет“ инициира и се включва в голяма част от общинските проекти.
Приветствие по повод откриването на BASE отправиха и от фондация „Америка за България“. Изпълнителният директор на Индустриален клъстер „Средногорие мед“, инж. Николай Минков подчерта, че в Панагюрище съществува реализиран уникален проект за социално сътрудничество и това е публично-частното партньорство за МБАЛ „Уни Хоспитал“. Той акцентира и върху приноса на покойния проф. Цоцорков в реализацията на този и много други подобни проекти.
Мотивиращи думи изказаха и финалистите от първите две издания на проекта – Кунка Каишева, която миналата година спечели второ място с бутиковата си пекарна и Христина Байрякова, грабнала първо място със своята Захарна работилничка „Марая“ през 2019 г. Те споделиха, че участието в проекта им е помогнало да реализират в пълна степен потенциала и мечтите си.
По време на третото издание на предприемаческия проект BASE двадесет и шестима участници ще черпят вдъхновение и опит от успелите в бизнеса. Обучението ще продължи 12 седмици и ще приключи с финално представяне на бизнес плановете на включилите се в него и отличаване на най-добрите сред тях.

Първият урок от обучението бе свързан със запознаване с целите и идеите на предприемачеството и новаторски дух.

Текст и снимки: страницата на „Асарел-Медет“ във фейсбук.