Начало Култура Българската история оживя по увлекателен за младите начин (С ВИДЕО)

Българската история оживя по увлекателен за младите начин (С ВИДЕО)

СПОДЕЛИ

Млади хора припомниха и популяризираха миналото сред панагюрските ученици

IMG_3009

Част от екипа на сайта „Българска история“ гостува днес в Исторически музей-Панагюрище. Инициативата за историческата беседа е дело на  Интеракт клуб-Панагюрище.

Гост-лекторите успешно се справиха с предизвикателството да раздухат наслоения от времето прах и да разкажат на млаите хора в Панагюрище за миналото на народа ни по време на Войните за национално обединение, по интересен и увлекателен начин, който привлече и задържа вниманието им.

С дейността си екипът на „Българска история“ се опитва да даде един по-различен поглед върху историята, който да запали интереса към нея най-вече сред младите хора.

IMG_3011

На срещите и беседите си из страната те се стремят да говорят не толкова за фактологичната част на историята, колкото за емоционалните моменти в нея. Така зад сухите факти на историята се разкриват реални хора с реални съдби.

Крайният извод, който всеки от присъстващите можеше да си извади е, че „вглеждайки се в историята можем да извлечем ценни съвети за настоящето“.

IMG_3015

Приятна изненада поднесоха и членове от панагюрския клуб „Традиция“, които се появиха в автентични униформи от времето на войните за национално обединение и подробно разказаха за облеклата и оборудването на войниците.

IMG_3014