Начало Любопитно Влюбете се в математиката и ще успеете във всички начинания!

Влюбете се в математиката и ще успеете във всички начинания!

СПОДЕЛИ

12919699_972279736189084_2939637312149826562_n

Математическо състезание в Актовата зала на ОУ „Професор Марин Дринов“ се проведе на 28 март. В него участваха учениците от 4 в клас с класен ръководител П. Обретенова.

Състезанието премина в 7 кръга, като във всеки от тях учениците решаваха различни занимателни и логически задачи. Журито, в което беше включен бъдещият класен ръководител на учениците – г-жа Н. Дудова и двама родители, присъждаше точки за всеки верен отговор.

В състезанието бяха включени и родителите, към които учениците отправиха своите музикални поздрави. Те също трябваше да решават логически задачи. Така бе доказано, че математиката е не само изчисления и задачи , защото освен сериозна, тя може да бъде и забавна наука.

В края на вечерта всички получиха различни награди за чудесното си представяне. Те се убедиха, че математиката е красива и вечна. Тя не е за мързеливите, слабите и страхливите. Изисква се трудолюбие, постоянство и смелост да я обикнеш, дори да нямаш наклонности към нея. Това няма да е трудно, ако всеки използва своето въображение и фантазия.

Източник ОУ „Проф. М. Дринов“