Начало Култура Балканска фиеста ще се вихри във Велинград

Балканска фиеста ще се вихри във Велинград

СПОДЕЛИ
restorant

Любими звезди от България и съседните държави ще огласят Велинград в четиридневна балканска фиеста. Те ще участват във фестивала „Балканска магия“,който ще се проведе на 19, 20,21 и 22 юли. Събитието ще отбележи и 70-годишнината на Велинград и 10 години СПА столица на Балканите.

Програмата предлага кулинарни зони, разнообразни атракциони, творчески работилници, изложения и игри за малки и големи.

През първата фестивална вечер, 19 юли (четвъртък), ще се изявяват  младите народни певици Ива и Велислава Костадинови, след тях ще излезе легендарният певец Сашо Роман,а гвоздеят на вечерта ще бъде фолкпевицата Алисия.

На 20 юли (петък) музикалната програма ще открие Румяна Попова,  а след нея на сцената ще се качат младата певица Нанси, момичетата от Caramel и Тони Стораро.

На 21 юли (събота) вечерната музикална програма ще започне с изпълнения на народната певица Радостина Паньова. След нея за доброто настроение на посетителите ще се погрижат  Румина, Ашли и Драган Коич – Кеба.

Последната фестивална вечер, 22 юли (неделя), ще започне с фолклорните изпълнители от дует „Пирин“, веднага след тях фолклорната певица Дения Пенчева,   Клавдия и Йорданис Агапитос. Краят на фестивала ще бъде белязан от  група „Сигнал“.

Входът е свободен за всички концерти. Организатори на „Балканска магия“ са ФЕН ТВ и Община Велинград.