Начало Общество Бавят ремонта на стадион „Пловдив“

Бавят ремонта на стадион „Пловдив“

СПОДЕЛИ

Стана ясно каква е основната причина за забавянето на ремонтните дейности на стадион „Пловдив“. Според зам.-кметът по спорт и социална дейност Георги Титюков, цитиран от topsport.bg, става дума за спор около авторските права на съоръжението.

По думите му, арх. Валентин Маринов претендира, че притежава авторските права. Според община Пловдив обаче, те принадлежат на човека, който през 50-те години на миналия век е проектирал спортното съоръжение.

„Арх. Маринов трябва да представи по-убедителни доказателства за правата си. Ако това стане, се прави обществена поръчка с един участник. Ако не представи доказателства, вариантите са два – или да обявим обществена поръчка за инженеринг на първите три етапа на стадиона, тоест да могат да се играят мачове от елита. Другият вариант е и арх. Маринов да обжалва нашето решение в съда“, коментира зам.-кметът.

Заради това най-вероятно предстои разговор между администрацията и арх. Маринов.

Местната администрация планира поетапна реконструкция на стадион „Пловдив“. Съоръжението в крайния си вид се планира да е с капацитет между 40 и 45 хиляди седящи места.