Начало Общество Белишки е преизбран за зам.-председател на Региoналния съвет за развитие на ЮЦР

Белишки е преизбран за зам.-председател на Региoналния съвет за развитие на ЮЦР

СПОДЕЛИ
Снимка: PIA-NEWS

Кметът на община Панагюрище Никола Белишки бе преизбран за заместник-председател на Регионалния съвет за развитие на Южен централен район. Това стана на заседанието, проведено в Областна администрация Хасково вчера, съобщават от пресслужбата на общината.

На него присъстваха представители на министерства, областните управители от областите от Южен централен район, представители на общините от района, представители на организациите на работодателите и на работниците на национално ниво. В момента РСР на ЮЦР се председателства от областния управител на област Хасково.

В Регионалния съвет за развитие област Пазарджик е представена от областния управител, кметовете на общините Панагюрище и Лесичово и председателят на общински съвет Велинград.

Освен кмета на Панагюрище Никола Белишким, зам. председатели на РСР са кметовете на Стамболово, на Асеновград, на Девин и председателят на общински съвет Кирково.

На заседанието бяха избрани и представителите на РСР на ЮЦР в работните групи на оперативните програми за следващия програмен период 2014-2020г. Областният управител на Пазарджик Иван Йорданов ще представлява РСР в Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност”, кметът на Панагюрище Никола Белишки е представител в ОП „Добро управление”, а кметът на Лесичово, Серьожа Лазаров ще представлява РСР в „Програма за морско дело и рибарство”.