Начало Политика Белишки прие естонски депутат и двама кмета

Белишки прие естонски депутат и двама кмета

СПОДЕЛИ

 В Деня на българската община – 12 октомври, кметът на община Панагюрище Никола Белишки и неговите заместници Галина Матанова и Георги Павлов приеха делегация от Естония, която гостува по линия на Местната инициативна група “Панагюрище, Стрелча, Лесичово”.

Освен представители на инициативната група от Естония, делегацията бе представена от един депутат на естонския парламент, двама кметове и двама заместник-кметове. Тяхната Местната инициативна група е създадена през 2008 година на територията на четири общини с общ брой население 17 500 души.

На официалната среща, състояла се в сградата на Община Панагюрище, присъстваха Председателят на Местната инициативна група “Панагюрище, Стрелча, Лесичово” Велко Сапунджиев и нейният Изпълнителен директор Лучко Македонски.

Кметът на община Панагюрище Никола Белишки подчерта значението на съвместната работа между органите на местното самоуправление и МИГ като най-добрия начин да се окаже помощ за задоволяване както материалните, така и духовните потребности на населението. На срещата бяха споделени добри практики в управлението на ниво община. Двете страни взаимно се запознаха със структурата на управление по места, териториалното делене, образователната система, социалните дейности и културно-историческото наследство.