Начало Политика Ученици в Стрелча се избираха за кметове и съветници

Ученици в Стрелча се избираха за кметове и съветници

СПОДЕЛИ

 

По повод Деня на българската община ученици от СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” посетиха общинска администрация и се запознаха с работата й.

Учениците от 9-ти, 10-ти, 11-ти и 12-ти клас предварително проведоха избори за местно самоуправление. Резултатите бяха обявени от Директора на СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” Ганчо Грозев. 
За Кмет на община Стрелча на оспорван балотаж бе избрана Петя Трифонова, ученичка от 11-ти клас, а за председател на Общинския съвет – Поля Нешева.

Кметът на община Стрелча Иван Евстатиев връчи символите на местната власт- огърлицата и ключа на града. „Сигурен съм, че в тази зала днес има бъдещи таланти във всички области от живота ни. Виждайки младостта на града ни аз вярвам в бъдещето. Ние разчитаме на Вас, затова аз пожелавам на новоизбраното общинско ръководство и Общински съвет мъдри решения и успехи! ”, каза Кметът Иван Евстатиев.

Кметът на общината Петя Трифонова представи своя екип, след което заеха и местата си на финансови директори, счетоводители, директори на дирекции.

Новоизбраният Общински съвет, заедно с Председдателя на Общински съвет- гр. Стрелча г-жа Мариана Няголова, проведе и първото си заседание.