Начало Общество Бетина Терзиева: Смятам, че сега много хора ще видят за кого си...

Бетина Терзиева: Смятам, че сега много хора ще видят за кого си заслужава да гласуват

СПОДЕЛИ

dupetatiСамо двама са депутатите, от две различни политически сили, които след призива на панагюрката Бетина Терзиева, до момента са се отказали от първото си си възнаграждение в размер на 2500 лева. Това съобщи самата тя преди минути, в интевю за предаването „Тази сутрин“ на btv. Нейното отворено писмо до всички новоизбрани депутати в 43-тото Народно събрание обаче няма да бъде прочетено днес, по време на първото официално заседание, стана ясно от разговора с Бетина. Тя сподели, че е разговаряла със Стефан Данаилов, който, като най-възрастен сред народните представители, ще води заседанието и той й обяснил, че процедурата не разрешава подобно нещо. Въпреки това Терзиева очаква до края на деня да получи отговор от групите в състава на новия Парламен и да разбере колко от депутатите ще се откажат от заплатите си. „Смятам, че много хора сега ще видят за кого си заслужава да гласуват.“ – заяви панагюрката.

Бетина сподели, че за първи път застава с лицето си зад кампанията, а мотивът да не го направи до момента е единствено желанието да не рекламира себе си, а да постави акцента върху каузата си –  да накара новоизбраните депутати да се откажат от първите си трудови възнаграждения в полза на лечението на малкия Слави, който е с диагнози детска церебрална парализа и епилепсия по рождение. Петицията „Накарай депутат да спаси детски живот“, която се разпространява във фейсбук, вече е подписана от над 3 600 души.

„Не знам колко от вас са се заслушвали в клетвите на депутатите – в името на кого и какво ще работят“ – попита Бетина Терзиева и допълни:  Правилата за всички нас, обикновените граждани на тази страна, са такива – ако работиш има пари, ако не работиш няма пари. Не виждам защо народните представители трябва да са изключение. Те реално не са заработили първото си трудово възнаграждение.

За първи път Бетина сподели и малко информация за себе си – оказа се, че тя е завършила журналистика, а в момента продължава образованието си, изучавайки  „Европейска социална политика“. Работи в пресцентъра на едно министерство.

 „Аз не съм част от нито една политическа партия, не познавам нито един лидер на политическа партия. Това, което правя, е чисто морално и поглеждайки назад в моята биография, няма абсолютно нищо, от което да се притеснявам.“ – сподели пред водещите на предаването Бетина.