Начало Култура Библиотеката на НЧ „Искра-1872” в Попинци стартира 2019-та с нови книги за...

Библиотеката на НЧ „Искра-1872” в Попинци стартира 2019-та с нови книги за своите читатели

СПОДЕЛИ

Благодарение на реализирания в края на месец декември 2018 година проект към Министерство на културата за финансова подкрепа по Програма „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност – 2018” читалищната библиотека обогати фонда си със 179 бр. книги, на стойност 1764 лв. Закупените книги са приоритетно произведения на български автори и обхващат максимално широк кръг от издателства.

Новите книги са от областите художествена литература за деца и възрастни, история и други, съобразени с читателското търсене и нуждите на библиотеката за обновяване на фонда. Книгите, придобити по проекта вече са каталогизирани, подредени в библиотечните колекции и са на разположение на читателите.

През 2018 година във фонда на библиотеката на читалище „Искра-1872” постъпиха общо 262 книги, на стойност 2389 лв. Освен със средства от проекта към Министерство на културата нови книги бяха закупени със средства от читалището, а други бяха дарени от читатели, писатели и спомоществуватели. Към 1-ви януари 2019 година библиотечния фонд на библиотеката в Попинци наброява 13466 тома литература.

Като основна дейност в читалище „Искра-1872” и през 2019 година библиотеката ще продължи да полага усилия за поддържане на активен библиотечен фонд, като предлага на своите читатели богат и разнообразен избор на нови заглавия. В приятната обстановка на библиотеката ще продължат срещите с писатели, представянето на нови книги, подреждането на детски изложби, литературните срещи  и творческите работилници с деца и ученици. Не на последно място ще продължим да отбелязваме заедно бележитите дати и събития, да четем и да творим в летните занимания „Лято в библиотеката”. Запазва се и безплатното ползване на интернет за регистрираните читатели за 2019 година и заниманията на клуб „Приятели на книгата”.

Текст и снимки: НЧ „Искра-1872”