Начало Култура „Бисерче вълшебно 2017“ вече е в библиотеката

„Бисерче вълшебно 2017“ вече е в библиотеката

СПОДЕЛИ

SAM_6563

Проектът “Бисерче вълшебно” цели да запознае децата с модерната художествена литература, издавана на български език, и да насърчи четенето сред подрастващите. Заглавия са издадени на български език през 2016 година и не присъстват в задължителните училищни списъци по литература. В комплекта от книги всеки ще намери нещо интересно за себе си.

Организатор на наградата е фондация “Детски книги”. Кампанията се провежда с подкрепата на Министерство на образованието и науката и сайта за книги и четене “Аз чета”. Партньори на инициативата са още Българска библиотечно-информационна асоциация, фондация “Глобални библиотеки – България”, Асоциация “Българска книга”, Център за приобщаващо образование, Сдружение за градски читални, Читалище.то. Медийни партньори са „Детски дневник“ и семейното онлайн радио Family, а партньор събития е Sofia Ring Mall.

А стартът на тазгодишната кампания беше даден в Панагюрище.

biblioteka

“Решихме да дадем началото на посланическата кампания “Активните бисерчета” именно в Панагюрище, защото учениците от местното ОУ “Проф. Марин Дринов” бяха сред най-активните популяризатори на наградата през 2016 г., което заслужено им спечели гостуване на детския писател Никола Райков в училището”, обясни излълнителният директор на фондацията Лора Филипова.

През следващите две седмици (от 10 до 24 април) всеки, който иска да се запознае с Бисерчето може да дойде в Читалнята за деца и да разгледа книжките, да ги прелисти, да прочете нещо от тях, да си набележи коя книга иска да прочете, а след това (от 25 април) да я вземе вкъщи и да я прочете цялата. Част от книгите, тези за по-малките читатели, са с много красиви илюстрации и ще доставят истинско удоволствие на децата, а и на по-големите.

Приказки, разкази, романи, невероятни приключени, всичко това Ви очаква. Запознайте се с пълния комплект „Бисерче вълшебно 2017“ и гласувайте за новите любими детски книжки.

Гласувайте http://www.biserche.com/

http://libpanagyurishte.com