Начало Спорт Бизнесменът Ганчо Рабухчиев спечели Първия турнир по спортна табла в Панагюрище

Бизнесменът Ганчо Рабухчиев спечели Първия турнир по спортна табла в Панагюрище

159
1
СПОДЕЛИ

Отборите на Стоян Пъков и на Николай Митев – съответно на първо и трето места

sportna-tabla3
Победителят в индивидуалното класиране Ганчо Рабухчиев (вдясно)

Бизнесменът и собственик на хотелски комплекс „Виктория“ в Панагюрище Ганчо Рабухчиев спечели Първия турнир по спортна табла, който се проведе вчера в зала „Луда Яна“ на хотел „Каменград“. Втори стана състезателя от Стара Загора, а трети – най-възрастният участник Панчо Радивчев. Наградният фонд бе разпределен както следва: 500 лева за първо място, 180 за второ и 80 лева за трето място. В отборното класиране първенец е отборът с капитан Стоян Пъков. Тимът на Николай Митев е на трето място, след отбора на Пирдоп. В отборното класиране парична награда в размер на 80 лева бе предвидена за първенеца. За всички наградени имаше купи и медали. Състезанието продължи цели 13 часа, почти без паузи и бе истински тест за издръжливостта на участващите. В турнира участие взеха 42 души от Панагюрище, София, Пирдоп, Варна, Стара Загора и Казанлък. Безспорна атракция сред присъстващите бяха шестимата ММА бойци, сред които железните близнаци Росен и Румен Димитрови – световни шампиони по бойно самбо.

В края на турнира, след 13 часа пред дъските, участниците благодариха на инициатора и организатор на събитието – бизнесменът Кръстьо Нешев за отлично организираното събитие. Нешев наистина се бе погрижил за това на състезателите да не им липсва нищо. Благодарности получи и съорганизаторът – председателят на Асоциация на спортните клубове в Панагюрище – Иван Нетов, който благодарение на натрупания си опит като съдия,адекватно се намесваше при разрешаването на различни ситуации.

Сериозният интерес, при който протече първото издание и чудесните отзиви от участниците са сериозни предпоставки за осъществяване на идеята на организаторите турнирът да се превърне в традиционен за Панагюрище.

Още снимки можете да видите тук