Начало Здраве Близо 200 анестезиолози от цялата страна се събират в Панагюрище

Близо 200 анестезиолози от цялата страна се събират в Панагюрище

СПОДЕЛИ
Анестезиолози от цялата страна се събират в Панагюрище за научната конференция „Септични състояния и интензивно лечение“
Форумът ще събере близо 200 специалисти

Научна конференция „Септични състояния и интензивно лечение“ ще се проведе в периода 26 – 28 април 2024 г. в гр. Панагюрище. Двудневният форум ще събере анестезиолози от цялата страна и се организира от Медицински университет – Пловдив и МБАЛ „Уни Хоспитал“.

Програмата на конференцията ще бъде открита с презентация на проф. д-р Вилиан Платиканов, дм – УМБАЛ „Света Марина“, Варна – „Анестезиология и интензивно лечение – защо, кога, какво, как… през XXI век“, а в рамките на събитието ще бъдат дискутирани темите за персонализирания подход при септични пациенти, септичен шок, тенденциите в употребата на антибиотици, предизвикателства, казуси и решения по отношение на септичните състояния и интензивното лечение.

Събитието се провежда в Панагюрище за втора поредна година и ще бъде открито от д-р Ангел Проданов, дм, прокурист на МБАЛ „Уни Хоспитал“, и проф. д-р Чавдар Стефанов, дмн, ръководител на Катедра по анестезиология, спешна и интензивна медицина в Медицински университет – Пловдив. Първото издание на научния форум се проведе точно преди една година, събра над 120 анестезиолози и бе посветено на антибиотичната политика и резистентност в пост-КОВИД ерата.
💡Събитието се провежда с подкрепата на генералния спонсор „Асарел Медет“ АД.