Начало Здраве Болницата се сдоби с транспортен кувьоз

Болницата се сдоби с транспортен кувьоз

СПОДЕЛИ

Със съвременен транспортен кувьоз, отговарящ на най-високите изисквания на спешната неонатология, се сдоби вчера МБАЛ "Събо Николов". Придобивката за Акушеро-гинекологичното отделение е факт, благодарение на дарителската воля на местната Ротари организация, подкрепена от Лайънс клуба. Съвместната благотворителна инициатива между двата клуба е първа по рода си в страната. По-голямата част от сумата за закупуването му е осигурена от Ротари клуб-Панагюрище, а с дарение от 5050 лв. са се включили Лайнъс клубът. Сдружението на предприемачите и кметският екип също са се включили със свои дарения. Апаратът е на стойност 14 637 и има редица уникални особености като комбинирано захранване – (220V от мрежата, 12 V от автомобила за спешна помощ), наличие на акумулатор, автономно захранване с кислород от две вградени кислородни бутилки, възможност за отделяне на камерата за бебе от основата, сгъваема основа за товарене в автомобил за спешна помощ, които обуславят универсалното му приложение за всички случаи, когато е необходимо транспортиране на новородени.


Кувьозът официално бе дарен вчера, на официална церемония в АГО на МБАЛ, когато договорът за дарението бе подписан от управителя на болницата д-р Мая Влайкова и президентът на Ротари клуба в Панагюрище Костадин Костадинов. Своите благодарности към дарителите изказа завеждащият Акушеро-гинекологичното отделение д-р Петър Бътовски.

 

 

По-рядко да бъде използван новият кувьоз пожела Костадин Костадинов минути след като договорът за дарението бе подписан.

 

 

Благодарност за реализираната благородна инициатива изказа и кметът Никола Белишки.