Начало Общество Бончевци се включиха в състезание за млади преводачи на Европейската комисия

Бончевци се включиха в състезание за млади преводачи на Европейската комисия

СПОДЕЛИ
преводач

На 21.11.2019г. се проведе тринадесетият конкурс Juvenes Translatores  (Млад преводач), който е част от програмата “Еразъм+” и се организира от ГД “Писмени преводи” на Европейската комисия. За първа година участниците превеждаха онлайн едновременно във всички държави – членки на Европейския съюз. Според правилата на конкурса, право на участие получиха само 17 средни училища от България с ограничение от между двама и петима ученици, родени през 2002 година.

За първи път за званието”Най – добър млад преводач” се съревноваваха и единадесетокласници от СУ “Нешо Бончев”, подготвени от учителя по английски език Антонина Футекова.  Развълнувани и заредени с добро настроение, те се впуснаха в предизвикателството и показаха завидни умения в изкуството на превода. Като истински професионалисти, след края на конкурса учениците бяха критични към представянето си, но всички бяха щастливи, че са получили такъв шанс за изява. С нескрита гордост госпожа Футекова благодари на участниците за отговорното им отношение и сподели своята увереност, че с демонстрираните умения те за пореден път са доказали, че езиковата подготовка в СУ “Нешо Бончев” продължава да е на отлично ниво. 

Победителите от конкурса ще бъдат обявени в началото на месец февруари 2020 година, като церемонията по награждаване ще се проведе през пролетта в Брюксел. 

Успех, Бончевци!