Начало Препоръчани Борис Влахов: В ТК Панагюрище се справяме, въпреки трудностите

Борис Влахов: В ТК Панагюрище се справяме, въпреки трудностите

СПОДЕЛИ

Успешно стартира годината за ТК Панагюрище и до момента има няколко приключени сериозни прояви. Измина първи етап и първи кръг на В-републиканска група мъже I и В-републиканска група мъже II. Мина Държавното първенство на Южна България за юноши и девойки до 15 години и Балканският клубен турнир, който приключи много успешно – и като организация, и като участие.

Много мащабна проява беше Балканският клубен турнир, един от много силните международни турнири, с който смятам, че поставихме широка основа. Успяхме да спечелим 4 медала на него, което на фона на голямата конкуренция, си е много добре. Като шампиони станаха Димитър Димитров, Йордан Генов, а медалисти Лъчезар Станчев и Матея Генов. Очаква се през май догодина Панагюрище да домакинства Балканско първенство за деца 11-13 години. „ – разказва треньорът Борис Влахов и споделя: „Много тежко беше първия ден, продължихме до късно, до 21:00 ч. и се чувствам леко виновен, че нещата не се случиха по план, но явно многото деца ни изненадаха и не успяхме да реагираме, а имаше какво да се направи още. Хубаво е човек да види къде е сбъркал и да си го каже, а и който не работи, той не бърка. За сметка на това пък втория ден – майсторският турнир и ветераните, мина при безупречна организация.“

Тази година клубът участва в 4 проекта – един от тях започна юни и ще приключи в началото на ноември, във всички проекти, включително и в подготвителните групи през лятото, бройката на децата надвишава над 20-30 участника. Заедно с трениращите и участващи в първенства, броят на ангажираните в клуба състезатели е около 60.  Девет са гарнитурите към клуба, които участват в състезания.

„Много добре стоят нещата с децата – подготвителните групи имаха много силно лято. Опитваме се да подготвяме състезатели и за разширените състави на националния отбор, вече имаме хора, с които работим. Осланяме се и на нашите по-опитни състезатели, които помагат в тренировъчния процес, но трудно се работи без добра подкрепа. Иначе-  благодарност на малкото, които помагат.„, споделя Влахов.

А проблеми, както навсякъде, има в изобилие. Материалната база на клуба, в която тренират състезателите и от където през годините са излязли не един и двама качествени състезатели, е голяма и поддръжката й е непосилна финансово – нужна е външна и вътрешна изолация на залата. От смяна се нуждае игралната настилка.

„Въпреки всички трудности, на този етап се справяме.“ – лаконичен е Борис Влахов, а потвърждение на думите му е успешният старт на женския отбор в първи етап на А – републиканска група жени, който постигна пет убедителни победи. И през този сезон ТК Панагюрище отново ще разчита на рутинираните си състезателки Каролина Лилова (капитан), сестрите Йоана и Десислава Ботеви, Нелина Петришка и Мариета Димитрова.

„Миналата година взехме сребърен медал, а тази нищо не ни пречи да опитаме да се преборим и за златото, въпреки, че ще е много тежка конкуренцията, а и тренировъчният процес върви по-трудно – много от момичетата в отбора са майки, работят, имат ангажименти към семейството и работата си. Но имаме добра сработка – ръководството на клуба прави каквото може, за да помага.“ – споделя още Влахов.