Начало Местна власт Вижте как в община Панагюрище бе отбелязан Денят на народните будители

Вижте как в община Панагюрище бе отбелязан Денят на народните будители

СПОДЕЛИ

Днес, 1 ноември – Денят на народните будители, в община Панагюрище бе почетено делото на нашите просветители, книжовници, революционери.

Във всички детски градини в община Панагюрище се проведе урок по родолюбие – „Да се знае, да се помни…“, за да могат и най-малките да се докоснат до силата на будителството. Множество събития, посветени на цял низ светли имена , събудили с писмена народа ни за нов живот към светлина, са проведени в навечерието на 1 ноември в училищата в община Панагюрище. Посещение на културни институции, поднасяне на цветя, рецитали, заснети филми и творчески проекти са само част от „Дни на духовността – посветени на будителството“. Урокът по родолюбие ще продължи и в утрешния учебен ден – 2 ноември –  във всички училища на територията на община Панагюрище с филма-рецитал на актьора Георги Радомиров  „ЧАДА НА БАЛКАНА“, който ще бъде представен в  училищните образователни платформи.

Събитията включени в „Дни на духовността – посветени на будителството“, ще финализират на 8 ноември с честване на юбилейна годишнина – 180 години от рождението на Свещеник Недельо Иванов, с мащабни инициативи през целия ден.

Община Панагюрище благодари на всички учители, културни дейци, общественици, личности, които не спират с вдъхновение да будят самосъзнанието ни днес.