Начало Бизнес Броят на супер богатите хора в света се е увеличил спрямо миналата...

Броят на супер богатите хора в света се е увеличил спрямо миналата година

СПОДЕЛИ
Редиците на супер богатите растат със завидна закономерност. През последната година броят на доларовите милиардери само се е увеличил. С какви стойности могат да се сравнят техните капитали?
В глобален мащаб се случват глобални промени, но това не намалява броя на богатите. Напротив, официалната статистика отчита добавянето на супербогати хора към редиците на супер богатите. Колко са се увеличили капиталите им и с населението на кои държави може да се съпостави броят им?
 
Впечатляващи числа
Над 31 000 души се присъединиха към редиците на „ултра богатите“ миналата година. Активите на тези хора надхвърлят 30 милиона долара. Според доклад на консултантите по недвижими имоти Knight Frank, броят на лицата с изключително висока нетна стойност (UHNWI) като процент от милионерите се е увеличил с 6.
 
Това означава, че има повече свръхбогати хора по света, отколкото населението на Исландия, Малта или Белиз. Очаква се броят на милионерите да нарасне с още 27% до 2024 г., до 650 000, тъй като огромни състояния се правят в Индия, Египет, Виетнам, Китай и Индонезия.
 
Методи за обогатяване
Докато 2019 г. беше „бурна година“ за много инвеститори и пенсионни фондове, повечето от много богатите успяха да се възползват от ситуацията. Състоянието на вече много заможни хора се облагодетелства от нарастването на световните фондови пазари и по-високите цени на имотите.
 
Лиъм Бейли, глобален ръководител на изследванията в Knight Frank, казва, че докато почти половината от UHNWI са били в САЩ (където има 240 000 души с над 30 милиона долара), страните с най-бързо растящи свръхбогати са в Азия и Африка. – Индия, Виетнам, Китай и Малайзия.
 
Предвижда се увеличение на броя на заможните хора през следващите години в Египет, Виетнам, Китай и Индонезия.
 
Припомняме, по-рано говорихме за това, че Китай е оставил след себе си голяма сила във финансово отношение. Коя страна има по-малко богати хора от Китай?
 
Снимка: Рixabay