Начало Политика БСП избира лидер измежду деветима кандидати

БСП избира лидер измежду деветима кандидати

СПОДЕЛИ
photo_verybig_307086В надпреварата за лидерския пост на БСП останаха 9-ма кандидати при първоначални 23-ма.

За поста лидер на партията останаха кандидатурите на Георги Гергов, Георги Кадиев, Драгомир Стойнев, Корнелия Нинова, Красимир Янков, Красимир Премянов, Мая Манолова, Михаил Миков и Янаки Стоилов, останалите оттеглиха кандидатурите си.

Както преди дни ПИА съобщи, панагюрските социалисти издигнаха две номинации – на Корнелия Нинова и Янаки Стоилов.

Конгресът бе открит с прощален доклад на лидера Сергей Станишев. В емоционално слово той подчерта, че за първи път след промените са реализирали успешен мандат за БСП – 2005-2009 г. – нещо, с което ГЕРБ не може да се похвали.

„За постигнатото в политиката трябва да се съди не по пропаганди, а по резултати. През тези 13 г. бяхме два пъти в управлението на страната, доказахме, че БСП е партията, която има силата на идеи, има волята да превръща идеите си в реалност, днес няма друга такава партия в Българя“, заяви Станишев.

„Последната една година беше най-трудната от всички, които съм преживял в партията, каза той. Не беше леко, но днес след всички драматични моменти съм убеден, че тогава, през май 2013 г. БСП беше права в търсенето на път отвъд ГЕРБ и техния политически кошмар. Беше трудно, но си заслужаваше“, каза Станишев.