Начало Култура Честит празник на художниците и живописците

Честит празник на художниците и живописците

СПОДЕЛИ

hudojnik_big2

Днес, 18 октомври, художниците честват своя професионален празник

Той се отбелязва в деня на Свети апостол Лука, който се счита за пръв християнски иконописец.

Свещеното Предание говори, че той нарисувал две икони – на св. Дева Мария с Божествения младенец на ръце и на светите апостоли Петър и Павел. По този начин той сложил началото на църковната иконопис.

С какво е полезно рисуването?

Имате ли си хоби, нещо, което с удоволствие да правите в свободното време, да ви доставя радост. Такова нещо е и рисуването. Като малки почти всеки от нас е рисувал. Няма да говорим затова как забележка, насмешка към нарисуваното от нас, може да ни накара виновни за това, че посягаме към белия лист и молив. Защото когато рисуваме намираме начин да изразим себе си.

И така защо рисуваме? Всичко е много просто. Дори не можете да си представите колко е важно. Ето защо:

2490c5a1a13e8af4d7fbde8d6b38be35

  • Рисуването подобрява работата на мозъка. Искате да се научите да четете бързо. Започнете да рисувате
  • Искате да изглеждате по-млади от вашата възраст без пластична хирургия и други подобни? Рисувайте! Хората, които се занимават с творчество изглеждат по-млади. Същността е в това, че стареенето, като всички процеси в организма се управляват от мозъка. Колкото повече деца имате толкова по-млади изглеждате.
  • Рисуването е мощен източни на енергия и бодрост
  • Рисунките помагат да слушаме по-добре, да живеем осъзнато и да забелязваме малките неща, които правят деня ни по-хубав.
  • Искате да изглеждате по-добре в обществото – рисувайте! И не е само в това, че ще използвате рисунките във вашето представяне (ако трябва да направите презентация пред група хора), но това е свързано и с развитие на речта, което е свързано (спомнете си малките деца)  на моториката.

И още рисунките са много добра сутринна гимнастика за ума!