Начало Препоръчани Четири шампионски титли за панагюрските самбисти от Държавния личен и отборен шампионат

Четири шампионски титли за панагюрските самбисти от Държавния личен и отборен шампионат

СПОДЕЛИ

В отборното класиране сме първи при жените

В събота и неделя „Арена-Асарел“ бе домакин на Държавния личен и отборен шампионат по самбо(мъже и жени) и бойно самбо. Българската самбо-федерация е една от първите, които подновиха състезанията си, след принудителната пауза заради COVID-19.

При отлична организация и при строго спазване на всички предпазни мерки протече напреварата в Панагюрище.

Мария Оряшкова бе безапелационна и завоюва златото в своята категория. На първото място на стълбичката се изкачи и Иван Хърков, който стана първи в категория до 82 кг. Шампионска титла спечели и Илина Стоянова.

Особена гордост за панагюрския клуб „Бойни спортове“ бе представянето на Йоана Пишмишова- Червенкова, която се завърна на татамито за да стане шампион, като само преди няколко месеца стана майка за първи път.

Сребърно отличие спечели Милена Хъркова, като на финала загуби само с 1 точка от европейската шампионка Магдалена Върбанова. Бронз за Димитър Петкански, Марчела Коленцова и Даниела Домусчиева. За съжаление в надпреварата не се включи Никола Петкански, заради операция на рамото, но от клуба се надяват на скорошното му възстановяване.

В отборното класиране жените на „Бойни спортове“ са първи, а мъжете трети.

„Благодаря на състезателите и на техните треньори Александър Фръгов и Милена Хъркова за помощта и отношението в този труден момент“ – коментира за ПИА Иван Нетов.

Очаква се рещението на Световната федерация, след което ще стане ясно дали ще се проведат Европейското и Световното първенства.