Начало Интервюта Чиликов отвърна на изказването на футболния мениджър Жейнов по негов адрес, направи...

Чиликов отвърна на изказването на футболния мениджър Жейнов по негов адрес, направи разкрития срещу агента

СПОДЕЛИ
Снимка Спаска Костуркова / pia-news

Бившият главен скаут на Левски и настоящ старши треньор на „Оборище“ (Панагюрище) Георги Чиликов отвърна на Николай Жейнов. Бургазлията също като Георги Иванов – Гонзо е афектиран от изказване на съгражданина си по свой адрес. Агентът определи като нулева работата на Чиликов от март до май, тъй като по думите му бившият голмайстор пътувал напразно в чужбина, за да набелязва футболисти за лятна селекция. „Ходиха да гледат играчи в Португалия, Бразилия, в Скандинавието, но нито един от уж набелязаните не беше привлечен. От март до май каквото е вършено, няма файда от него. Сега Чиликов е в Панагюрище“, каза Жейнов.

Oтговорът на Чиликов не закъсня. Той разкри, че агентът прибрал големи комисионни от сделките с футболистите, които довел на „Герена“ това лято.

Като какъв коментира? Той е агент и нищо повече. Това, че работи с Боримиров и знае повече от всички в Левски, не му дава право да ръси акъл и да поставя оценки. Той има уши в съблекалнята, но това също не му дава право да разсъждава от името на Левски. Жейнов е обикновен посредник, както казва Гонзо“, започна Чиликов пред БЛИЦ СПОРТ.

Това, че не е имало файда, както той казва, и не е привлечен някой от набелязаните от мен футболисти, не съм аз причината. Привличането им не зависи от мен. Ходих на места и благодарение на контактите ми гледахме играчи. За първи и последен път ще кажа, че бях набелязал футболисти до 25 години – перспективни и държащи цена с цел препродажба, от която Левски да спечели. Много могат да бъдат причините, за да не се стигне до привличането на нито един от набелязаните. А и не са длъжни като предложиш някого, да го вземат на всяка цена. Има много причини даден играч да не дойде и той го знае много добре. Аз ще му задам въпрос – като много изкарва факти и казва, че Нар струвал повече от Обертан, Гомес, Рошу и Буш, нека каже и какви са им заплатите. Колко са взели на ръка тези, които доведе? А и какви са му комисионните покрай тях и тогава да разсъждава кой по-скъп, по-евтин, нека каже“, прикани Чиликов.

„Адениджи и Нар нямали перспектива. А каква е перспективата на тези четиримата – на по 30 и няколко години. Аз не казвам, че Нар и Адениджи са най-перспективните, но поне има шанс да се препродадат. Защото, ако Жейнов не знае, да му кажа, че зимата имаше оферта за Адениджи. Но най-вероятно е знаел. Не виждам за кого от четиримата, освен Буш, някой ще извади оферта половин милион долара. Нека отговори. Тръгва да обвинява, не му прави чест. Аз не го нападам, просто му задавам въпроси – като какъв се изказва, в ръководството ли е вече, шеф ли е станал„, попита Чиликов.

Кой бил професионалист, кой треньор, айде да не отваряме тази тема, защото хората около мен знаят през годините какви футболисти съм докарал в България“, продължи бившият голмайстор.

Селекцията няма какво да я коментирам, има си треньор и ръководство. Мога да давам мнение, когато съм на пост в Левски и когато от мен зависи нещо. Аз винаги съм зад треньорите. Дали Митов, дали Иван и Драган, няма значение„, коментира още Чиликов.

„Не знам с каква цел Жейнов споменава, че съм в Панагюрище. Аз мога да работя и в Черноморец, и в Левски, и в Каспичан, но винаги ще ходя с вдигната глава и няма да лъжа. Професионалист съм и винаги ще бъда. Въпросът е дали обичаш футбола или не го обичаш. Оборище за обида ли да го смятам“, възмутен е Чиликов след нападките на Жейнов.