Начало Общество Д-р Ацев: „През последните четири години за Панагюрище говори цяла България“

Д-р Ацев: „През последните четири години за Панагюрище говори цяла България“

СПОДЕЛИ

DSCF4184„През последните четири години за Панагюрище говори цяла България, а и зад граница. Заедно с екипа на господин Белишки създадохме първия публично-частен модел в българското здравеопазване. С тези екип работихме отлично и резултатът е уникалната нова болница, която ще започне да приема пациенти идните дни. Това, което се случва в Панагюрище в сферата на здравеопазването, предизвика възхищение дори в известната Каролинска болница в Стокхолм, с която си партнираме. Предстои в Панагюрище да пристигнат стотици лекари, много добри специалисти. Вече говорим с ръководството на общината къде тези хора ще бъдат настанени, децата им как ще бъдат приети в училища и детски гродини, как ще се реализират професионално половинките им. Много класни лекари и сестри напускат известни болници в България, защото само са мечтали за условията, които се предлагат в Панагюрище. Работим, за да превърнем града в Град на здравето“. Това заяви снощи шефът на „Асарел Панагюрище Здраве“ АД  д-р Борислав Ацев по време на срещата с кандидата на ГЕРБ за кмет на община Никола Белишки и кандидатите за кметове на населени места и общински съветници.

Освен от работещи в здравеопазването, камерната зала на театъра бе препълнена и от учители, деятели на културата и работещи в социални институции. Ретроспекция на постигнатото направи кандидатът Никола Белишки, който отбеляза, че община Панагюрище е в първата петица по финансова стабилност, което гарантира обезпеченост със средства на всички обществени сфери.


DSCF4184 DSCF4190Ресорният зам.-кмет и водач на листата на ГЕРБ Галина Матанова представи направеното във всички хуманитарни сектори и подчерта, че в Програмата за мандат 2015-2019  се предвижда всички те да бъдат значително надградени. Тя отново съобщи, че ще се доразвива стартиралият модел на „дуално обучение“, а образователният цикъл ще бъде закрит с откриването на филиал на Минно-геоложкия университет тук. 

Галина Матанова отбеляза още, че община Панагюрище е сред първенците в България като спектър и качество на социалните услуги. Културният календар се обогати сериозно и ще продължи да се развива и обогатява, отбеляза тя. Присъстващите попълниха анонимно и анкетни листове, като резултатите от тях показват значителен напредък в хуманитарната сфера през изминалите четири години.

DSCF4188В залата бяха дадени много добри идеи, които  кандидатите обещаха да реализират при възможност. Бе дискутирана промяна в общинската структура, която да улесни взаимодействието в областите на културата и образованието. Приветствани бяха предложенията за „зелени класни стаи“ и „отворено ограмотяване“ на ромите. В тази връзка кандидатите споделиха, че интеграцията зависи и от политиците, които с купуване на гласове стимулират неспазването на закона, мързела и липсата на инициатива и мотивация в тази общност. Пред присъстващите бе съобщено, че има информация за раздаване на пари от опоненти в ромската махала в Поибрене.

На финала обявеният за най-добър български кмет в мандат 2011-2015 Никола Белишки призова за подкрепа с №2 в бюлетината, за да продължи развитието на Панагюрище като успешна и модерна община.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!