Начало Здраве Д-р Росица Кръстева: „Успехът в живота и в лечението се случват по-добре,...

Д-р Росица Кръстева: „Успехът в живота и в лечението се случват по-добре, когато имаш някого до себе си“

СПОДЕЛИ
Д-р Росица Кръстева, началник на Онкологичния център, анонсира в предаването на Ники Кънчев в Дарик радио тазгодишното издание на инициативата „Победителите“ – „Двама в колата“.

„Двама в колата“ е състезание за пациенти, лекари и гости на МБАЛ „Уни Хоспитал“, което се проведе на 18 юни на паркинга на МБАЛ „Уни Хоспитал“. „Победителите“ е инициатива за хората, които са победили коварното заболяване рак, и има за цел да напомни, че навременната диагностика и правилното лечение могат да превърнат пациентите в победители, които да преминат през заболяването без да променят драстично качеството и начина си на живот.

„Успехът в живот и в лечението се случват по-добре, когато имаш някого до себе си, затова и кръстихме тазгодишното събитие „Двама в колата“, обясни пред Ники Кънчев д-р Росица Кръстева.

Екипът на Онкологичния център не само предоставя медицински услуги и грижи за пациентите, но е и социално ангажиран. Мисия на екипа е да покаже на обществото, че злокачествените заболявания могат да бъдат лекувани, че разбирането за рака днес е коренно различно от това преди 20 години и хората в България имат достъп до най-съвременно и адекватно лечение.
Цялото интервю може да гледате тук: