Начало Общество Да помогнем на Ели в борбата ѝ за живот!

Да помогнем на Ели в борбата ѝ за живот!

СПОДЕЛИ

Елисавета Дафова страда от белодробна хипертония вече 11 години. Болестта прогресира с годините и шансът за оцеляване е само един – белодробна трансплантация. Жената е включена в списъка за чакащи на Изпълнителната агенция по трансплантация у нас преди два месеца, когато вече няма избор.

Разбира обаче, че шанс за трансплантация почти няма, защото от година насам България няма договор с нито една болница в чужбина, а у нас такива операции не се правят.

Общо 16 българи са в списъка за трансплантация на бял дроб и чакат чиновниците да подпишат нов договор с болница в чужбина, за да получат възможност да живеят. Заради липсата на лечение и на достатъчно кислород обаче състоянието на Елисавета се влошава ден след ден.

Съветът, който чува от всякъде, е да стане чуждестранен гражданин. Мечтата й е един ден да получи шанс да диша отново нормално и да не се налага да се отказва от България.

На 25 април Радио Пловдив организира Благотворителен концерт за Ели .
В Студио 1 на Радио Пловдив , ще имате удоволствието да чуете виртуозните изпълнения на преподаватели и възпитаници на АМТИИ и НУМТИ „Добрин Петков“ . С участието на Биг Бенд Пловдив , Шекерова live band и пианиста Живко Братанов.
Начало на концерта 19 ч.
Заедно можем да спасим живот !