Начало Общество Дали и днес ще вали?

Дали и днес ще вали?

СПОДЕЛИ

Днес преди обяд над югоизточната половина от страната ще преобладава слънчево време. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, преди обяд – в северозападните райони, а по-късно – и над цялата страна. Ще има краткотрайни валежи от дъжд, в западната половина от страната интензивни и придружени с гръмотевични бури. Ще има условия за градушки. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър, прогнозира Националният институт по метеорология и хидрология.

Максималните температури ще са между 23° и 28°.

Над планините облачността ще е по-често значителна, след обяд купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. В масивите от Западна България ще са интензивни и ще има условия за градушки. Ще духа слаб до умерен северен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра – около 11°.

По Черноморието преди обяд ще бъде предимно слънчево. В след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 22° и 24°. Температурата на морската вода е 20-22°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Атмосферното налягане слабо ще се повиши, но ще се задържи по-ниско от средното за месеца.