Начало Коментари Майката на диагностицираното с COVID-19 дете: Животът ни се превърна в ад!

Майката на диагностицираното с COVID-19 дете: Животът ни се превърна в ад!

89622
0
СПОДЕЛИ

През миналата седмица, по информация от РЗИ – Пазарджик, в Панагюрище са регистрирани два случая на COVID-19. Единият е на 4 годишно момиченце. Отново по информация от здравнaта инспекция, заради положителната проба, цялата група в детската градина, която момиченцето е посещавало, е под карантина. Карантинирани са и контактни с дететето лица от семейния му кръг.

На редакционния ни мейл получихме писмо от майката на детето – Веселина Зубева, която заяви, че откакто е станало ясно, че малката е с положителен тест за COVID-19 животът им се е превърнал в кошмар.

Веселина Зубева е категорична, че информацията, която циркулира из публичното пространство, е неточно поднесена и пожела да разкаже подробности, които към момента не са публично известни.

Публикуваме нейния разказ:

С дъщеря ми бяхме на гости на моитe родители в Нова Загора. След като се върнахме и след предварителен разговор с госпожата на детето в детската градина, имах нейното позволение малката да тръгне в четвъртък на градинка. Учителката беше запозната, че детето е било при баба си и дядо си по моя край. Четвъртък я заведох на градина и пред мен й измериха температурата и всичко беше нормално. В петък сутринта заведох детето, но само я поеха и не и измериха температурата. След около 30-40 мин ми се обадиха че е с 37.1 и да отида да я взема. Бях там след по малко от 5 минути. На вратата бяха госпожата, лелята и медицинската сестра и казаха че дъщеря ми има температура, а аз се учудих, защото си познавам детето и знам, че за да има сутринта температура, тя трябва цяла нощ да е била болна, а това не беше така! Казах, че ще я наблюдавам и учителката ме предупреди ако имало нещо по- сериозно и опасно, да съм ги уведомяла. През целия ден си бяхме вкъщи и мерих температурата на дъщеря ми и към ранния следобед звъннах на госпожата да и кажа, че детето въобще не е вдигало и не мисля, че сутринта е била с температура, защото цял ден съм я мерила и не е била повече от 36.6.
В събота се чухме с другата госпожа и на нея казах същото, че детето не е болно и съм разочарована, че са я набедили за болна. Но я уверих, че събота и неделя ще наблюдавам малката и ако всичко е наред, в понеделник ще я доведа.

Аз съм сериозен и отговорен родител и никога не съм си пускала на градина детето, дори с наченки на хрема.
Ден събота следобед от РЗИ се обадиха, че сме поставени под карантина заради баща ми, който е служител в болницата в Нова Загора…

Понеделник си направихме тестове аз, майка ми и детето ми, разултатите казаха във вторник да потърсим. Вторник не бяха готови, защото правили кръстосани проби. Същя ден- вторник, моят свекър отишъл до личната си лекарка и тя му съобщила, че детето е с COVID! Откъде тя е знаела, след като не са били готови резултатите? Как, при наличието на майка и баща, се коментира здравето на детето ми с други хора? Та този човек има скорошен прекаран инсулт! Как се е почувствал?

В сряда моята лична лекарка, която е страхотен човек и професионалист, ми звънна и ми каза, че детето и майка ми са дали положителни проби, а моята е отрицателна.

Оттам започна адът на моето дете, семейството ми, близките ми и на колежките ми!
Започна да се излива жлъч и омраза върху мен, дъщеря ми, към родителите на съпруга ми, да ни хулят и сочат с пръст. Аз до ден днешен не разбирам…кому е нужна толкова злоба, толкова омраза?
Но да продължа с абсурдите. Позвъних на РЗИ с молба да бъде направен повторен тест на детето и майка ми, защото и двете бяха видимо здрави, без никакви болестни симптоми. Мисля, че на мое място всеки би изпитал съмнение и би поискал същото! От РЗИ обаче ми отговориха, че не можело, нямали такава практика. Казах им, че аз ще си платя за новите тестове – не може, беше отговорът. Казаха ми, че след като минат 14-те дни карантина детето и майка имат право на тест. Да, но след 14 дни и да е бил „болен“ някой, вече ще е оздравял. Казах им, че не вярвам на резултата от теста, за мен това е една лъжа и една статистика, в която участват моето невинно детенце и майка ми. Същевременно стана ясно, че след изтичане на въпросните 14 дни детето ми ще бъде изследвано, но не и аз…нищо, че сме заедно през цялото време!

И така, в момента ние сме затворени в къщи,а аз не мога да направя абсолчтно нищо, за да разбера дали теста на близките ми хора е показал коректен резултат…

А междувременно …след публикации от медиите за „4-годишно дете с COVID-19“ станахме обект на жестоки атаки във фейсбук – начетох се на обиди към мен и детето ми, към семейството ни. От медиите научих, че съм имала „пререкания“ с учителките на дъщеря ми и съм настоявала тя да остане на градина, което е пълна лъжа! Не съм имала пререкания с никого и нямам представа кой разпространи тази неистина! Абсурдите стигнаха до там, че детето на моя колежка не са го приели в друга градина в града, защото майката била контактна с мен. А аз откакто сме се върнали с детето от Нова загора не съм работила, не съм била в контакт с никой! Благодарна съм изключително много на целия екип на Център за красота „Фукла“ за лоялността и човечността към мен и семейството ми и на всички, които ме разбират и подкрепят. Накрая искам да призова всички – хора, осъзнайте, че това е световна пандемия и никой не е застрахован! Това може да се случи на всеки от вас, затова нека сме по-добри и по-човечни. Бъдете здрави!“