Начало Общество Декември идва по-студен от обикновено

Декември идва по-студен от обикновено

СПОДЕЛИ

Декември ще бъде по-студен от обичайното, прогнозират синоптиците. Температурите през последния месец на годината ще бъдат малко по-ниски от климатичните норми. Ще вали и доста повече, съобщи синоптикът от НИМХ при БАН Красимир Стоев.

В началото на следващата седмица се очакват понижение на температурите. Около 8 декември сутрешните температури ще се понижат, но в следващото десетдневие ще има повишение на температурите, стана ясно от прогнозата му пред БНТ.

Времето през следващите 7-8 дни ще е динамично. Утре предстои нова промяна на времето, ще започнат валежи. Сутрините отново ще бъдат с минусови температури.

На 1 и 2 декември валежите в Югозападна България ще бъдат обилни. В Западните райони са възможни поледици в сутрешните часове.

В следващите дни през деня се очаква засилване на южния вятър в Източна България и районите на Север от планините. Започва затопляне, което ще продължи до началото на декември. Очаква ни серия от средиземноморски циклони. Следващият циклон, който предстои у нас, ще бъде Филип.

По-ниски ще останат температурите в Западните райони. Валежи от дъжд се очаква в Югозападна България.